[]

bu böcek nedir, kimdir? yardım ricası

Öncelikle merhabalar,

Yaklaşık 2 aydır evde değildik, eve geldiğimizde mutfağın bir çok yerinde resimde görmüş olduğunuz böceklerin ölüsü ile karşılaştık (sanırım açlıktan ölmüşler ya da biz öyle umuyoruz en azından:)).. hala dolapları falan açtığımızda tek tük görüyoruz canlı hallerini, ufacıklar ki zaten boyutları anlaşılsın diye parmağımı da resme ekledim:) normalde canlıların renkleri resimdekilere oranla biraz daha kahverengi... daha önce görmüş olan, ah ben biliyorum bu böceği diyen var mıdır? en azından neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmek istedik...

Her türlü fikir bizim için şu anda çok değerli, şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkürler

böcek resim linkleri: eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

 
Öncelikle böceği tanıyamadığımı söyleyeyim.

Eğer bilen çıkmazsa, böyle durumlarda kaynağı bulmak böceğin türünü bulmak için izlenebilecek en iyi yol. Kahverengi olmaları, antenlerinin kısalığı pirinç bitini aklıma getirdi benim. Fakat pirinç biti için fazla ince ve uzunlar gibi. Belki fotoğraf aldatıcıdır bilemiyorum. Pirinç, bulgur gibi tahıllardan mı geliyor bir bakın o yüzden. Sizin fotoğraflar daha çok buğday bitine benziyor aslında.

www.sorhocam.com

Kaynağı bulduktan sonra, ayak sayıları da çok belirleyici böceklerde. Daha sonra da gövde yapıları.

Aslında en iyisi bir profesyonelden yardım almak. Bildiklerim bunlar.

Bunları yazarken ne kadar kaşındığımı anlatamam. :D
  • windowsguvenlikduvari  (08.09.18 19:01:38) 
@windowsguvenlikduvari sanırım dediğiniz gibi buğday biti ya da pirinç biti şimdi tahılların olduğu dolaba baktım onlarcası oradaydı, hızla hepsini çöpe attım... şimdi internetten tamamiyle nasıl kurtulurum onları inceliyorum... bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler, diğer türlü neredeyse tüm evdeki eşyaları atmayı planlıyordum o kadar huylanmıştım :)


  • bir zamanlar cocuktum  (08.09.18 19:27:01) 
Rica ederim. İlaçlama yapacaksanız; konu alan mutfak olduğu için ekstra dikkat edin mutlaka lütfen. Farkında olmadan zehirlenmeyin, aman!


  • windowsguvenlikduvari  (09.09.18 01:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.