[]

işten çıkarma - yıllık izin

üzerinize afiyet, pazartesi günü işten çıkarılma ihtimalim var. bir ay sonra yıllık izine çıkabilecektim, erken davrandılar.
1- "günün gelmemiş daha, 11 ayın yansın" derler mi?
2- henüz hak etmediğim yıllık iznin hesabını yapmam aç gözlülük mü? (328/37)


 
1 yıl dolunca yıllık izne hak kazandığınız için, 11 ayda izniniz yanar. Ne yapın edin, bir ay daha çalışın bence:) Asıl cin fikirliliği ve aç gözlülüğü, sizi 11 ayda çıkarmaya çalışan iş verenler yapmış bence.


  • agluna  (08.09.18 10:07:25) 
mevcut durumda yalnızca 4 haftalık ihbar tazminatı hakkınız var. buna göre size fesih bildirimi yapıldıktan sonra ya 4 hafta daha çalıştırmaları lazım ya da 4 haftalık ücretinizi ödemeleri lazım.

bununla birlikte herhangi bir haklı ya da geçerli nedenle iş akdiniz feshedilmiyor ise, işe iade davası açma hakkınız mevcut ki işverenler genelde bundan çekinirler. işe iade davasını kaznırsanız ve işe iade edilmezseniz en az 4 brüt ve 4 net maaş tutarında tazminata hak kazanırsınız.

o nedenle eğer ki fesih için haklı ya da geçerli bir sebepleri yoksa ( ki bunun takdiri için hukuki görüş almanızı tavsiye ederim ) işe iade davası açma tehdidiyle pazarlık şansı bulabilirsiniz.
  • arma aski  (08.09.18 10:11:03) 
Yıllık izin hakkın yok. Aç gözlülük değil fakat işten çıkartılmanın hesabını yapmalısın ondan önce.


  • kablelvuku  (08.09.18 10:19:30) 
ihbarı da eklersek 9 günle yine kaybediyorum :) [ihbar sürem 6 haftaymış, 4 sanıyordum]
sadece ben değil, toplu kıyım var. 90 kişi çıkaracak işyeri, ben de girerim gibi görünüyor o listeye.
tazminatımızı verip gönderecekler, ben de "yıllık iznim de yaklaşmıştı, 11 ayın hiç mi hatrı yok, bir şeyler yapsınlar" diye şeyediyorum.
...
@kablelvuku, dört kişilik ekip çift vardiya çalışıyorduk, tek vardiyaya düşürdüler. benden kıdemli iki arkadaş var onlar devam eder. benim hatam değil, zaten kesin de değil.
  • g7mor  (08.09.18 10:21:30 ~ 09.09.18 11:18:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.