[]

Askerlikle ilgili sorularım var

Selamlar, nisan ayında 333. kısa dönem olarak gidiyorum. sarı zarfın üzerinde samsun sahra sıhhiye okulu yazıyor.

şimdi geçelim sorularıma:

1,2 ve 3 nisanda yapılacak olan sınavlar neyin nesidir? nasıl yapılıyor? günde 5 seans sınav mı yapılıyor?

Bu sınavın sonucu ne işe yarıyor?

Ben kısa dönem mi uzun dönem mi yapacağım, acemilik yerim Samsun mudur, samsunda ne kadar kalacağım, bütün bunlar ne zaman belli oluyor? Hiçkimse doğru düzgün bilgi vermiyor kurbanlık kuzu gibi hissettiriyorlar insana.

 
sınavlar yedek subaylığı, erliği belirliyor. sınav sonucuna göre atama yapıldığı söyleniyor. samsun sadece sınava gireceğin yer. sınav sonucu 8-9 nisan gibi açıklanacak. benim bildiklerim de bu kadar.


  • iddaaci  (09.03.10 14:26:25) 
valla o sınavlar bana zeka ve kişilik testi gibi geldi tabi psikoloji mezunu arkadaşlar cevaplarsa daha doğru olacaktır ama kesin o tarz testler içeren bir sınav.

adamalar soruyor şu şekilden sonra hangi şekil gelmeli? ne bilim kızlarlamı erkeklerlemi arkadaşlık yapmak hoşunuza gider? ve benzer tip sorular.

kısa ve uzun olmanın sınavla bi alakası olduğunu sanmıyorum (bilmiyorum ama sadece sanmıyorum) büyük ihtimal okuduğun bölümle alakalı o durum. yani tıp okuduysan dokyora her birlikte ihtiyaç var o nedenle doğrudan asteğmen olarak gidersin. ama bence dua et kısa dönem olasın.
  • pposeidon_1  (09.03.10 14:33:24 ~ 14:35:07) 
yok tıp okumadım ama sıhhiyeci çıktık bizim işimiz de tıpla ilgili bir nevi. cevaplar için teşekkürler. ben de kısa için dua ediyorum ama iş biraz da şansa kalıyor. ne çıkarsa bahtımıza artık


  • safepassage  (09.03.10 14:40:43) 
askerliğin uzun dönem/kısa dönem çıkacağı önceden de birçok defa söylendiği gibi sınavın sonucuna bağlı değildir. kişinin mesleğine, yaşına, siciline, boy/kilo oranına, sağlık durumuna ve daha başka birkaç sebebe daha bağlıdır. sınavın sonucu ve kişinin tercihi bu kriterlerin en sonunda gelmektedir. sınavı tam doğru yapıp kısa dönem de çıkabilir, sınavdaki tüm soruları kasten yanlış yapıp kısa dönem de çıkabilir.

(benim dönemimde [331. dönem] uzun dönem çıkan yaklaşık 400 kişiyle konuştuğumda en az 300 kişinin sınavı yanlış yaptığını ve kısa dönem tercih ettiğini gördüm.)
  • nesilsiz  (09.03.10 14:42:19) 
kesinlikle sıhhiyeci değilsin.en azından henüz belli olmadı.samsun sahra sıhhiye okulunda sadece sınava gireceksin.

o sarı zarfın üzerinde yazan sınava gireceğin yer.askerliğini yapacağın yer değil.
kısa mı uzun mu olduğun, sınıfın (piyade,denizci,topcu cart curt) 12sinde birliğine teslim olacaksan 10u gecesi öğrenebileceksin nereye gideceğini ve ne olduğunu.
  • solipsist  (10.03.10 12:21:28 ~ 12:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.