[]

saçları her gün yıkamak sağlıksız mıdır?

bugunlerde garipleşmeye basladı saclarım yıkar yıkamaz yaglanma gibi garip huylar edindiler. bilginiz varmı bu konuda? biraz serbest bırakmak mı lazım?




 
eğer saçını gıcır gıcır olacak gibi yıkıyorsan üstündeki tüm koruyucu yağ tabakasını da yok ediyorsun demektir. bu korumayı da kafa derin düzeltmeye çalıştığı için iyice yağlanacaktır. nasıl alıştırırsan öyle gider.

daha önceki bir soru için de yazmıştım. bir arkadaşım upuzuuuun ince telli saçlarını iki haftada bir yıkıyor ve bir gün bile yağlı ya da pis görmedim kendisini. ha nasıl oluyor derseniz vallahi ben de anlamıyorum :) alıştırınca oluyormuş diyor.
  • kediebesi  (09.03.10 14:14:35 ~ 16:39:50) 
normal saçlar ne kadar sık yıkanırsa o kadar cabuk yaglanır,yani yeni duzene cok cabuk alısırlar. o yuzden yaglı sacın cozumu sık yıkamak degildir kesinlikle. sacınızı durulama suyuna limon sıkın, bir de acil durumlarda yaglı sacların dibine pudranın yaglı gorunumu azalttıgını okumustum.


  • gofragol  (09.03.10 14:15:00) 
Benim de saçlarım çok ince ve seyrek. Bir gün yıkamazsam, kafama yapışıyor, iğrenç bir hal alıyor. O yüzden her sabah duş alıyorum. Çok az bitkisel şampuanla, bir kere yıkıyorum. Bunun da öyle yıkamamaya alıştırıp, az yağlanma yapacağına inanmıyorum. Belki bu yağlanma durumu, beslenme alışkanlıkları ile de alakalıdır ama bilemiyorum.


  • sheba and the albino girls  (09.03.10 14:58:55) 
çok yıkarsan çok yağlanır diye bi durum var kesinlikle. yazın mesela her gün banyo yapsam da akşam yağlanıyor. kışın 1-2 gün bekliyorum, öyle hemen akşamına yağlanmıyor. zamanla alıştır bence az yıkamaya.


  • drink the stars  (09.03.10 21:37:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.