[]

British /Scottish kedi ve genel kedi sorulari

British shorthair ya da Scottish fold kedilerin ekstra bir zahmeti var mi diger kedilere gore? Herhangi bir kedi beslemekten farki ve varsa dezavantaji nedir?

Evde kedi besledigimizde kedi full time evde mi vakit geciriyor, disari çıkartmak falan gerekmiyor degil mi? Hayvan dort duvar arasinda kafayi yemiyor mu?

Bir diger soru da bu nasil bir guzellik lan ben buna nasil karsi koyacagim:)
vetrehberi.com

 
British'le ciftlestiriyorlarmis eklem hastaligi olmasın diye.


  • stavro  (07.09.18 18:07:38) 
Yamuk kulaklı yahut düz burunlu pisilerde ziyade russian blue, ya da chartreux cinsi kedi bakınabilirsiniz. hem kısa gri tüylü güzel suratlıdır hem de genetik bariz bir problemi yok sanırım.

Dışarı çıkıp geri gelen dolaşma modlu kedi az gördüm, görmedim değil ama az genellikle evde takılırlar. Aşırı kafayı yediklerini sanmıyorum keyifleri yerinde gibi, dışarı çıkma olasılığı varken dahi sallamayan kedi gördüm çokça. Zaten sokakta da belirli bir alanları benimseyip onun dışına çıkmadıkları için evde de oluyo gibi heralde yüzyıllardır.

Kediden kediye fark vardır tabi uslusuna denk gelip çocukken çok boktan hareketleri kısıtlanırsa müthiş şeyler oluyorlar. Tabi kedi ama kafasına koyduğunu da yapıyor bi şekilde. Oynarken yaralamayınca bizi uslu olmuş oluyor işte :D
  • hedep  (07.09.18 18:33:31) 
Ben british shorthair seviyorum ama:)
Kul rengi, sari gozlu, dik kulakli.

  • stavro  (07.09.18 19:18:54) 
scottishlerin en buyuk sorunu her yere tuy dokmesi, onun disinda bir sorun yasamadik. eklem rahatsizligi hepsinde olmuyor, bizimki kapi acik olsa bile disari cikmaz, balkon seviyor ama.
avantaji cok sakin bir kedi olmasi.

  • cedex  (07.09.18 19:43:14) 
Ekstra bir zahmetleri yok,ole mal mal takiliyorlar.

eksiup.comÿ
  • duptıs  (07.09.18 20:21:34) 
Bir donem disi scottishim vardi. Donem donem tuy dokuyordu. Mama oalrak acana kullandim ben. Bi ara idrar sikintiai oldu. Odum koptu hayvana bisey oldu diye. Veteriner diyet mama verince duzeldi ama dikkat etmek gerekliymis. Ben bi yere uzun sureli gidip geldigimde depresyona giriyordu. Yemek vok az yiyor kesinlikle yanima gelmiyordu bi sure

Onun disinda asiri sakin-di. Ta ki 1 yasina girip kizginliga girene kadar :) onlarin da sistemleri bozuldugu icin sık kizginliga giriyorlar artik. Ama o donemler disinda varligi yoklugu birdi. Beni gormesi lazimdi odada. Muhakkak bulundugum odaya gelirdi pesimden. Yatakta ayak ucumda uyurdu. Ekstrem bir zorlugu yok bence, diger kediler neyse o da o. Hatta bence gorece daha uysallar.
  • dedim ben sana  (07.09.18 22:57:56) 
www.anadolukedisi.com

Umarım bu yazı sizi aydınlatır.
  • mutlusismankedi2015  (07.09.18 23:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.