[]

yayalar da en az sürücüler kadar sorunlu mu?

Sola dönüş yaparken pusetli bir kadın gördüm çocuk var dedim yavaş hareket edeyim, yavaşça sola döndüm, kadın arabama vurup yürüsene dedi....

Yeşil yanarken sıkışık bir vaziyette yaya geçidinden geçerken yaşlı bir amca yine arabama vurdu...

Geçen birine arabayı durdurup yol verdim, ne bir yalancıktan hızlanma, ne bir el sallama ne bir teşekkür. kağnı hızıyla geçti karşıya.

Halk olarak sorunlu muyuz?

 
Halk olarak nevrotiğiz.

Düzgün yaya ve düzgün şoför bileşimi en güzel sonucu verir. Diğer türlüsü sıkıntı.

Edit:imla
  • monogram  (07.09.18 16:31:11 ~ 16:35:36) 
Evet o yaya olarak gördüğün her kişi direksiyon başına geçince de aynı öyle sorunlu.


  • xdenizx  (07.09.18 16:35:23) 
trafikteki bu tarz problemlerin cogu sistem kaynakli.

ne duzgun yaya yolu var, ne duzgun kaldirim var, ne isik belli ne yol cizgisi.

tem'de bile daralarak bi anda ortadan kaybolan seritler var. haliyle arabalar yanyana geliyor ve birbirlerine bagirmaya basliyor.

hayvanlara gore dizayn edilmis sehirlerde, hayvanca yasanir.
  • brkylmz  (07.09.18 16:42:42) 
halk olarak gorgusuz, saygisiz ve kabayiz. genellemem oyle. araba suruculeri de halkin parcasi oldugundan yayalari da anliyorum. elin kolun bosken bile yurunmuyor yollarda.

bir ara aracim yoktu, bir ay evden ise yurudum, guzergah istanbul'un gobegi, modern yerleri. kaldirimlara hep arabalar park etmis. ya birakmis gitmis, ya duraklama yapiyor guya. yola inmeye mecbursun. ama yol da daracik, arabalardan yer kalmamis. biriyle kavga ettim bu yuzden. bir de adam ustume yurudu bunu soyledigim icin. bu adam dersane sahibi, bogazici mezunu falan. (egitimli guya)

pusetli kadinlari, korleri, engelli insanlari hic dusunemiyorum. yaya gecidinde yaya gordugun anda durmak zorundasin. bunu yapinca arkadaki arabalar korna calip azarliyor yurusene diye. zavalli yaya bir bosluga denk gelene kadar bekliyor mal gibi, yoksa ezer gecer yurdum kirosu.

motorlar kaldirimdan gidiyor, bir de korna calip yol istiyor. dukkanlarin sandalyesi otu pusuru kaldirimda.

yollar delik desik. su birikintisi. les. duman egzoz, nefes alinmiyor. habire kornaya basan ayilar bir yanda.

yaya olmak da zor yani.
  • jimicik  (07.09.18 16:57:41) 
Geneli bilemiycem de bahsettigin pusetli kadının davranışını ben de yapıyorum. Mantık şu, gecis hakki benim bile olsa durup aracin geçmesini bekliyorum çünkü çoğu sürücü orco oldugundan duracak mi durmayacak mi stresine girmek istemiyorum. Yavaslarsa daha çok beklemis olacağımdan hoş olmuyor.


  • herhaltibiliyoring  (07.09.18 17:22:46) 
Yaya dedikleriniz arabaya binince sürücü, arabaya binmiyorsa yaya dediğimiz aynı kişiler oldukları için evet.


  • le jeune turc  (07.09.18 17:28:49) 
Eğer trafik yoğun değilse, bir yaya olarak arabanın bana yol vermesi rahatsızlık verici olabiliyor çünkü o birkaç arabanın geçmesini bekleyip rahat kafayla ve koşturmadan geçmeyi tercih ediyorum. Sürücülerin bunu anlaması gerek, özellikle yaşlı ve çocuklu insanlarda bu durum daha sık yaşanabilir.
Bunun dışında yol vermenin karşılığını teşekkür olarak tahsil etmek istiyorsanız vermeyin zaten, haklı bir beklenti değil.

  • mikro patlama  (07.09.18 17:53:00) 
Milyon km yol yapmışımdır, oran vermem gerekirse yayaların %70'i mal. Bu oranın içinde nezaketsizler de var.

- Sağa dönüşte yayaya yol vermek gerekiyor, ama bazısı utanmasa bağdaş kuracak yol onun diye. Durup telefon kurcalayan bile gördü bu gözler. Böyle yapan olursa gaza hafif dokunup alıyorum akıllarını.

- Kulağında kulaklık mal gibi sağını solunu kontrol etmeden karşıdan karşıya geçiyorlar. Korna çalıyorum, duymuyor bile.

- Kaldırım varken ve boşken yoldan yürüyorlar. Eğer yola araba park etmişse arkasını kontrol etmeden park halindeki arabanın solundan geçmek için yola atlıyorlar. Eninde sonunda birisi çarpacak, kaçarları yok.

- Karşıdan karşıya geçilmeyecek yerlerde yola atlıyorlar. Misal durakta durmuş otobüsün önünden koşarak karşıya geçmeye çalışıyorlar. Bu en tehlikelisi.

- Yaya geçidinde yol vermek istemene rağmen arkadan geleni de kontrol etmen gerekiyor, herif kaptırmış geliyorsa durursan ya gelip arkadan girecek, ya da sollayıp yayaya gömecek. Herif yaya geçidini veya tabelasını gösteriyor. Lan sığır duraydım gang bang olacaktı.

- Yaya geçidi olmamasına rağmen insanlık edip yol verdiğinde suratına bile bakmayıp kaplumbağa gibi yürüyorlar. Ezesim geliyor.

- Yol vermemene rağmen önüne atlıyorlar, zar zor duruyorsun üstüne bir de el kol yapıyorlar (hepsi kadın)


Bu öküzlerin yanında bir de adam gibi adam olanlar var, yazık adam topallıyor, yol veriyorsun o haliyle hızlanmaya çalışıyor. El ediyorum sakin sakin diye.

Yaşlı amca geçmeni bekliyor, buyur diyorsun gülümsüyor devam ediyor.

Ben yayaysam ve ne şekilde olursa olsun yol verildiyse kafa selamı verip veya el edip uçar adım geçiyorum. Hadi selamı boş ver normal yürüyüş hızıyla geçseler yeter bana, sanki vitrinlere baka baka mağaza geziyor sığırlar.

sinirlendim gene.
  • kimlanbu  (07.09.18 18:02:23) 
Sürücüler kadar yayalar da problemli.
Yol verirken dikkat etmek gerekiyor.
Yakın zamanda bir kız çocuğu tahmin ediyorum 4-5 yaşlarında yaya geçidinde bekliyor motorla durdum.
Yol verdim, çocuk geçmeye başladı ki aynadan takip ettiğim arkamdaki hayvan oğlu hayvan yan şeritten hızlanmaya başladı.
Çocuğu edecek diye ödüm bokuma karıştı.
Kask full face olmadığı için bağırınca çocuk sesimi duyabildi.
Koş dedim koştu geçti.
Konunun gerçekleştiği güzergahta çocuğun karşıya geçebilmesi için kafadan 2-3 dk beklemesi gerekiyor.
  • yasasin yemek yemek  (07.09.18 19:38:20) 
halk olarak sorunluyuz kesinlikle


  • basond  (07.09.18 20:03:02) 
yayalar veya sürücüler değil. ülke olarak sorunluyuz.


  • bana her yer cehennem  (07.09.18 20:29:59) 
Sorunluyuz


  • isimmisimyok  (07.09.18 22:35:17) 
tam olarak kimlanbu+1

haftasonu yayalara duydugum acima yerini baska duygulara birakti gene.

bisiklet yolunda giden iki kadina minik minik zil caldim. hic aldiris etmediler. yanlarindan gecerken bisiklet yolu burasi dedim.

-yapma yaaa!

dedi alayci tavirla. utanmadi hic. mahcup olmadi. ustune ukalalik etti. ne diyim simdi.
  • jimicik  (10.09.18 10:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.