[]

tüplü televizyon videosu çekmek

bu videoyu çekerken neden yatay çizgiler oluşur?




 
Goruntudeki pikseller en ustten asagiya dogru dizilerek sirayla yenilenir. BU yenileme hizinin kameranin yenileme hiziyla iliskisinden dolayi boyle oluyor. Kamera da ustten asagiya dogru aliyor her bir kareyi. Dusununce biraz karisik geliyor ama degil.


  • stavro  (07.09.18 15:51:58) 
işin teknik konusuna pek hakim değilim, hatalıysam düzeltsin arkadaşlar ama tv yayınında saniyede bilmem kaç kere görüntü oynuyor filan. kamera abimiz de bu görüntüleri yakalıyor.. yani bizim gözümüz kameranınki kadar gelişmiş değil

hatalıysam düzeltin lütfen
  • silah taciri  (07.09.18 15:52:49) 
ilk sebep kameranın saniyede kaydettiği kare hızı ile ekranın tazeleme hızının farklı olması. standart olarak saniyede 30 kare kaydeder genelde kameralar, eski tvlerinki bundan farklı olduğunda flicker denen efekt oluşur. çok emin olmamakla birlikte birbirinin katı olan tazeleme hızları olursa flicker olmuyor diye biliyorum.

diğer -ve daha etkili- sebep ise crt ekranların çalışma prensibiyle alakalı. kabaca tüplü televizyonlarda fosfor tabakası oluyor ve arkadan vuran ışıkla bu fosforun girdiği etkileşim sonrası renk oluşuyor. bu oluşum süresinin göz vasıtasıyla algılanışı ile kamera sensörü vasıtasıyla algılanışı arasında fark oluşuyor ve bu yüzden ortada bir gecikme oluyor. bu gecikme düzenli olduğu için de yukarıdan aşağı düzenli bir şekilde yatay bir boşluk oluşuyor ve senkronize biçimde aşağı yukarı iniyor gibi görünüyor.
  • Bruce  (07.09.18 15:53:27) 
dedikleri gibi goruntuyu genelde ustten alta dogru yeniler. sagdan sa yenileyenler de var, onlarda da dikine cizgi olusur.

fotograflarda da var ayni mevzu. kameralar da oyle algiliyor. hizli donen bi pervaneyi yuksek hizda yakalarsan net bi sekilde, kanatlar yamuk yumuk cikar.
  • icim urperiyor  (07.09.18 16:54:01) 
  • icim urperiyor  (07.09.18 16:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.