[]

hızlı yemek

ben de (bkz: hızlı yemek yiyen insanlar)'dan birisiyim. bazen yavaş yemeye çalışıyorum ama karşımda muhabbet edecek biri olmadığı için (yalnız çalışıyorum) iki lokma arasında mal mal ulan ne yapsam diye düşünüyorum ve bi lokma daha almaya karar veriyorum :)
obez değilim ama çabuk kilo alıyorum. şimdi hesapladım 14 kilo fazlam varmış şu linke göre

www.kaloricetveli.net

yavaş yemek için ne yapmalı?

 
lifli yiyecekler yiyerek kendini alıştırabilirsin. lifli yiyecekleri çiğnemek ve yutmak diğerlerine göre daha zor olduğundan yavaş çiğnemeye alışmış olursun diğerlerinde de bu böyle devam eder diye bir mantık kurdum naçizane. ama tam ters de tepebilir bilemedim.


  • kedi olmus gidiyorsun  (09.03.10 11:52:09) 
bende de aynı sorun var hocam. sanırım tek çaresi, her öğün'ü romantik bir akşam yemeği yada iş toplantısı edasında yemek:) sadece o anlarda yavaş yiyebiliyorum:.


  • cruex  (09.03.10 11:55:59) 
benim gittiğim diyetisyen, her lokmadan sonra çatalı bırakın, olmadı kalkın bi dolaşıp gelin, telefon görüşmesi yapın falan derdi. :) kulakları çınlasın.


  • vejeteryan vampir  (09.03.10 12:18:04) 
nedir bu lifli gıdalar, söyleyinde beraber yiyelim :)
yalnız marketlerde bulunabilen birşey olsun. işyerinde atıştırmak için.

  • yons  (09.03.10 13:20:26 ~ 13:22:50) 
Lif bakımından zengin olan yiyecekler arasında elma, portakal, greyfurt, brokoli, domates, havuç, pırasa, marul, sebze ve meyveler yer alıyor.

ahududu
böğürtlen
kuru fasülye
küçük kuru fasülye
kuru incir
kepek
kuru üzüm
sade spagetti
mercimek
yeşil bezelye
elma
buğday
armut
kuru erik
havuç
mısır
yağsız patlamış mısır
sade beyaz ekmek
rafine edilmemiş pirinç

---alıntıdır---
  • kabablanka  (09.03.10 14:58:10 ~ 15:01:11) 
eğer ağzındakini iyi çiğnemezsen, löp diye yutarsan bütün işi mideye satmış olursun, çünkü biliyorsunuz sindirim ağızda başlıyor. sonrasında kilodan ziyade mide sorunları ile karşılaşırsınız.


  • kediebesi  (09.03.10 16:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.