[]

TOEFL listening modulu IELTS'tan daha iyi degil mi?

TOEFL hakkinda pek bir sey bilmiyordum, youtube dan bir bakayim dedim listening nasilmis, IELTS a gore daha iyi geldi. Daha iyiden kastim formati daha kolay.
Simdi IELTS listeningde benden istenen sey sadece iyi bir listening kabiliyeti degil ayni zamanda iyi bir konsantrasyon. Adamlar bir bakima konsantrasyonumu da test ediyor aslinda listening seviyemin yaninda. Ama toefl da youtube daki deneme testinden gordugum kadariyla once bir konusma dinletiliyor, konusma bittikten sonra bu konusma hakkinda sorular geliyor. Yani konusmayi guzelce dinleyip dinledigini anladiktan sonra sorun yok.
Ama IELTS listeningde sorulara once hizlica bakican, o sorulari aklinda tutucan, tutamazsan konusma devam ederken tekrar bakican, konusma devam ederken soruya bakip cevabi yazican o arada konusmayi kacirmayacan falan. TOEFL'da tek bir deneme yaptim ve cok kolay geldi. TOEFL zor diye ben hic ilgilenmeyip direkt IELTS'a odaklanmistim ama bu dedigimi yeni farkettim.


TOEFL diger modullere bakmadim henuz, listening icin soyluyorum cunku ielts listening sikintili. He kolay yapan da vardir da bana zor geliyor hem yazi hem ses takip edemiyorum.
Simdi 1- TOEFL listening sinavda da boyle mi, yani hicbir sekilde konusma devam ederken es zamanli cevaplama yapmaniz ya da soruya bakmaniiz gerekmiyor mu?
2 - Bana TOELF listening cok daha avantajli ve kolay geldi (ingilizcesi kolay demiyorum, formati kolay ve kullanisli. Sadece listening yetenegini test ediyor, konsantrasyonunu degil) benim kacirdigim bir sey var mi? Herkes toefl soyle zor boyle zor ilets kolay diyor cunku.

 
ben de katılıyorum. daha tane tane, açık, kağıttaki sorular kronolojik ilerliyor.


  • sttc  (06.09.18 23:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.