[]

köpekten korunmak için

vahşi ve sürü halinde köpek saldırısı durumunda ne yapılabilir?
köpek savar vb aletlere güvenmiyorum.



 
sürü ise hele de vahşi ise yapacak tek şey ani bir hareket yapmayıp sakin kalmak.


  • giovanne  (06.09.18 19:24:19) 
Yere uzanıp ölü taklidi yapmak. Ama öyle bir durumda bu kadar soğukkanlı kalmak imkansız gibi görünüyor. O yüzden bence topuk ve en yakın apartmana/markete/kapısı olan bir yere sığınmak mantıklı olabilir.

Benim başıma gelirse de bana doğru koşan sürüye ben de koşarım ve ocaktan arkadaşları çağırıp ertesi gün sürüye tespih sallarım. Ayaklarını denk alsınlar.
  • noraliya  (06.09.18 19:31:48) 
köpkelerle iletişim kurmayı öğrenebilirsin. bu korkularını yok eder. saldırıya uğrama ihtimalini sıfıra çekmez ama belki 10-20 kat azaltır.


  • orpheus  (06.09.18 19:54:34) 
@orpheus +1

Saldırmak için özel eğitilmemiş köpekler ile saldırsın diye üretilmiş (pitbull vb.) cinsler harici köpekler, hele vahşi köpekler o kadar insancıldır ki. Genelde köpek sürüleri ile karşılaşınca hepsiyle oynuyorum, seviyorum. Özellikle sürülerle karşılaşmak için sürülerin yaşadığı yerlere gittiğim oluyor.

Şahsi tecrübelerime dayanarak yazıyorum, sorumluluk kabul etmeyerek (arkadaşsız büyüyen asosyal çocuk, tek arkadaşı köpekler):

Önce eğiliyorum, tehdit unsurunu ortadan kaldırıyorum.

Elimi öne doğru kaldırıp gelmelerini bekliyorum.

Geldiklerinde kokumu aldıklarında yavaşça seviyorum. Artık sürünün bir parçasıyım hatta alfayım, küçük köpekleri beslerken büyükler yemeklerini almaya çalıştığında bağırmam yetiyor.

Evcil olmayan hiçbir köpek beni ısırmadı. Binlerce, abartmıyorum, köpek sevmişimdir.
  • farabi  (06.09.18 20:49:31) 
Ben saldiririm kopege. Nefret ediyorum kopeklerden.


  • stavro  (06.09.18 20:57:50) 
  • orpheus  (06.09.18 21:26:58) 
Kirsalda sürü halindeki kopeklere, hele de ucsuz bucaksiz acik alanda, tek basina cok bir sey yapilamaz. Dikkatleri, araba kornasiyla vs. baska bir alana cekilebilir, sizi gorup aciyan varsa, o da yine dagda tepede mumkun degil.
Kendini buyuk gostermek caydirici olabiliyor. Sirtinda surekli kocaman davul zilleri tasiyan arkadasima yanasmiyordu mesela mahallenin en saldirgan kopekleri.

"Basini oksa, sev." diye ogut veremezsiniz boyle durumlarda. Cesar Milan bile kan icinde birakilip saglam isiriliyor, gelmis buraya "kokumu almalarini bekliyorum." diyorsunuz. Davranis bozuklugu olan ev kopegi oldugu gibi; cesitli nedenlerle saldirganlasabilen, kirsalda yasiyan ve sürüyle dolasan kendi cinsine de insana da saldiran kopekler de var arkadaslar.
  • buf-e kür  (06.09.18 22:10:49 ~ 22:14:51) 
Paylaşılan video gayet güzel fakat o arkadaşta farklı bir soğukkanlılık/güven ve köpeklerden korkmama durumu mevcut. O kadar sakin kalabilmek çok kolay görünmüyor.

Köpeklerin de bunu sezdiklerini ve ona göre reaksiyon gösterdiklerini düşünüyorum.

Ama yine de açık arazideyken önemli olan kaçmamak, sakin kalmaya çalışmak olacaktır.
  • 038576  (07.09.18 01:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.