[]

matkapla duvar delme

kütüphane sabitlemek için duvarı delip dübel vida yapacağım. daha önce yaptım bu işlemi, nasıl yapıldığını biliyorum. tek bilmediğim, deldiğim noktadan kablo/elektrik tesisatı filan geçiyorsa? bunu nasıl anlarım?




 
  • kimlanbu  (06.09.18 13:49:19) 
hocam dört tane delik açıcaz diye 100 lira vermeyelim ya, daha manuel bir çözüm yok mu? : )


  • retiredcolonel  (06.09.18 13:54:36) 
gözle bakacaksın. öyle duvarın içinde haldır huldur kablo dolaşmaz. tavana yakın buat vardır, altında da elektrik düğmesi veya priz mesela. buattan düğmeye prize kablo gider. o ikisinin arasını, prizlerin , düğmelerin üstünü delerken dikkat et. onun dışında kablo pek olmaz. müteahhit de salak değil, yani buatı bi duvara, prizi karşısındaki duvara koyup bütün duvarlardan kablo döndürüp masraf etsin.


  • kibritsuyu  (06.09.18 14:04:32 ~ 14:06:38) 
buart, priz, anahtarlarin yerlerine gore borularin gectigi yerleri kestirebilirsin. duz doserler, donusler 90 derecedir. capraz gitmez. uygulama boyle bir sacmalik yapmamislarsa doserken sikinti cikmaz. :)


  • seksli harf  (06.09.18 14:05:24) 
Kablo zaten plastik borunun içinden geçer. Ara ara deldikçe bak eğer boruyu cücüklediysen girme daha fazla.


  • bos gezenin bos ustasi  (06.09.18 14:09:09) 
Buat, priz, anahtar vs aralarında dik paralel ve çapraz boru olabilir.

Yani bir buat veya prizin paralel ve dikine hizasını delme, bunların birbiriyle olan aralağında çapraz bir çizgi çek hayali, orayı da delme.

Çok şüphede kalırsan at bir foto, bakalım.
  • John Bloor  (06.09.18 14:42:06) 
benim tavsiyem priz buat gibi elektrik zimbirtilarini merkeze alacak sekilde tavan veya tabana degene kadar hayali bi arti ve carpiyi ust uste koy, bacaklarindan delme. alt taraflarda sikinti olmaz muhtemelen ama bizim memlekette gaz kacagini cakmakla kontrol ediyolar.


  • icim urperiyor  (06.09.18 15:09:58) 
Çok teşekkürler açıklamalar için. Essiz çizim yeteneğimle anlattım aşağıdaki linkte.

Buat hizasinin bir parmak aşağısını deleceğim.

Buatin aşağısında priz ve lamba anahtarı var. Iki duvarda daha priz var. Odada tek buat var yuvarlak ile işaretlediğim.

eksiup.com
  • retiredcolonel  (06.09.18 15:37:37) 
buartin asagisinda anahtar/priz varsa o hizadan muhtemelen borusu geciyordur orayi delme. 10 cm falan yanini del.

ayrica o nasil bir cizimdir abi. asdfsdfgs derinlik perspektif karman cormanim. :):)
  • seksli harf  (06.09.18 16:15:12) 
Sen duvarcılığı bırak sürrealist resimler çiz üstad :)


  • ismira007  (06.09.18 17:34:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.