[]

Pascal'a giriş, algoritma ve akış şeması sorusu. çok acil

selamlar.

yarın öğlen 3'te bilgisayar dersim var ve soracağım soruyu cevaplamamı isteyecek benden. ben de bu algoritma ve akış şemasından hiç mi hiç anlamıyorum. bilgisayarcı ya da bu işi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler...

bir okulda bulunan 10 sınıftaki 30'ar öğrencinin 12'şer dersten aldıkları notların ortalamasını bulan ve öğrencinin ismi ile not ortalamasını yazan algoritma ve akış şeması???

 
Ogrencilerin isimleri ve notlari nerede kayitli? bir dosyada mi? bu dosyada atiyorum 9. siniftaki ogrenciler de kayitli mi? Her dersin sadece 1 notu mu var, her dersin notlari 1den farkliysa bu notlarin ders notuna olan agirligi nedir (yani final'den aldigin bir not ile bir projeden aldigin bir not ayni agirlikta olmamali degil mi?)

Gibi sorular var once cevaplanmasi gereken...
  • compumaster  (09.03.10 02:50:00) 
her dersin 1 notu var. vize final olayı yok her not ağırlığı aynı. öğrencilerin isimleri ve notları diye bir şey yok. şöyle ki mesela not gir yazıcaz, not girdikten sonra o notun bi havuza düştüğünü varsayıp oradan doğru hesaplama yapacaz. not gir bölümünde bir döngü olacak sanırım.


  • artikbenimdebirvolvomvar  (09.03.10 04:00:05) 
6 senedir pascalala alakam yok bizde üniversitede 1. dönem almışdık bu dersi ne işimize yaricak demiştik. 6 seneden sonra ilk defa karşıma çıktı=)

yöntem ve kodlamada yanlış olma ihtimali fazla. ama temel olarak böyle yapılıyor olması lazım. Sen yinede kusuruma bakma net bir cevap veremedim diye =/
__________________________________

Program ortalama;
var
not,ders,sinif,ogrenci,notgir=integer;

begin clrscr;

Not:=0; ogrenci:=1; ders:=1 ;sinif:=1; notgir:=0;

while sinif<=10 do;
ogrenci:=0;

while ogrenci<=30 do ;
ders:=0;

while ders<=12 do;

Write(sinif '. sinif icin' ogrenci '. ogrenci' 'Notu girin'); Readln (notgir);
Not= not+ notgir;
Ders:=ders+1;
end ; *not için dongu sonu*

ogrenci:=ogrenci+1;
end; *ogrenci için dongu sonu*
sinif:=sinif+1;
end; *sınıf için dongu sonu*

writeln( 'not ortalaması=' notgir/3600)
Readln;

End.
  • voiceofthemysteron  (09.03.10 09:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.