[]

tapu ve miras sorusu

selamlar,

tapusu dedemin uzerine olan bir bina vardi ve dedem vefat etti, fakat biz sonrasinda ugrasmamak adina noter uzerinden bina satisi yapmistik benim uzerime ama tapuyu uzerime almamistim, tapu hala dedemin adina gorunuyor yani.

sorum su: biz tapuyu anneannemin uzerine yapmak istiyoruz su anda fakat ne yapmamiz gerektigini bilmiyoruz.
tapuyu zamaninda uzerime almadigim icin dedemin vefatiyla bina mirascilara mi kalmistir yoksa bendeki noter belgesi ile gidip tapuyu degistirebilir miyiz?

 
Tapulu bir mali noterden satamazsiniz,tapu idaresinde islem yapabilirsiniz.noterde muhtemelen farkli bir islem yaptiniz.tapu dedenizin uzerineyse yine notere gidip veraset cikartacaksiniz,o verasette tum mirascilarin paylari yaziyor ona gore boluseceksiniz.


  • duptıs  (04.09.18 22:28:49) 
noterde yapılan satışlar tapu kütüğüne işlenmez yani resmiyeti yoktur diyebiliriz. tapu dairesine gittiğinizde taşınmazın halen dedenizin üzerine kayıtlı olduğunu göreceksiniz. noterden yahut sulh hukuk mahkemesinden veraset ilamı(mirasçılık belgesi) çıkartıp tapu dairesine gidip intikal başvurusunda bulunacaksınız. ilamdaki paylara da intikal gerçekleşecek,daha sonrasında ister herkes payını ananenize satsın ister başka birine satın orası size kalmış. velhasılı kelam tapu dairesine gidin.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (04.09.18 23:48:13) 
Bir ihtimal noterden satış yaptıysanız yer tapusuz olabilir, adına satış dediğiniz için diyorum. Yoksa yer tapuludur ve siz satış değil de vekalet almış olabilirsiniz.

O vekaletle de gidip tapuda işlem yapacaktınız ama dedniz öldü, vekalet de boşa çıktı.
  • John Bloor  (05.09.18 09:34:27) 
Noterde gayrimenkul satış vaadi yapmış olabilirsiniz eğer öyleyse kendi üzerinize almak için tescile zorlama davası açılabilir. Tam niyetinizi anlamadım ve diğer mirasçılarla anlaşabiliyor musunuz bilmiyorum, eldeki verilerden çıkarırım budur.


  • mabesa  (05.09.18 11:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.