[]

Kask önerisi

Merhabalar, aşağıdaki linte olan motora sizce nasıl bir kask yakışır?
www.google.com.tr

Full face kasklar çok mu ağır kaçar?
Örnek olarak;
urun.n11.com

urun.n11.com

Diğerleri güvensiz duruyor ama bunlar da fazla kaba gibi.

 
ilk kask daha hoş göründü bana. full face olması görünümden daha önemli. neticede güvenlik ön planda gelir.


  • lazpalle  (04.09.18 09:52:25) 
Bu tür yavaş motorlar genelde şehir içinde kullanıldığı için yarım kask takıyor insanlar. Ama bir kaza anında çene ve ağız kısmınızı korumanız imkansız, her ne kadar da o bölgeden hasar alma ihtimali az olsa da.

Sürekli yoğun trafikte ve şehir içinde yavaş kullanacaksanız yarım kask hiç yoktan iyidir, ama ben olsam çene açılır alırım ve 30 km/h hızlardan sonra kapatırım kaskı.
  • John Bloor  (04.09.18 09:54:27) 
Çene açılır kasklarda da kaza anında sorun oluyormuş, açılıyormuş sanırım.

Genel anlamda full kask saçma durur mu ki?
  • six packsiz  (04.09.18 10:12:57) 
motorla kaski uydurmak diye bir sey yok. motordan bagimsiz olarak kask full face alinir. ustelik deneyiminiz de cok yoksa duseceksiniz. 20 ile bile giderken dustugunuzde kafaniz agaca, kaldirima vs carptiginda karpuz gibi yariliverir. daha gecen gun oldu bir suru kisi sakarya'da. yarim kask anlamli bir sey degil. kaza aninda kafadan firlayabilir. ceneyi gene korumuyor. olmaz yani yarim. full face boguyor beni diyebilirsiniz, ona da alisiliyor hemen. oncelikle kalite arayacaksiniz. shoei, arai iyi markalar mesela. guvenlik testleri var onlara bakin. kullanan arkadaslarinizin yorumlarini dinleyin. sonra agirligi onemli. kullanilan malzeme onemli. renk olarak koyu tercih etmeniz onerilmez.

sonuc olarak, motosiklet kullanan insanlar arasinda yarim kask kullananlara acemi gozuyle bakilir, daha sert bir yaklasimla asagilanirlar. motorcu gozuyle bakilmaz, nisantasi motorcusu diye bakilir.
  • jimicik  (04.09.18 10:23:36) 
Kask alırken motora göre değil sağlığınıza göre alın. Kapalı kasklar her motora en güzel uyan kasktır. Çene ekleminin iyileşmesinin ne kadar zor olduğunu bir araştırın. Motosikletten hiç bir şey yokken, durup dururken bile düşebiliyorsunuz. Bu hareketsiz düşüş bile dirsek, diz, el, ayak gibi bölgelerde eğer koruma yoksa neredeyse kesinlikle yaralanmaya yol açıyor. Şekil yapayım diye motora binmeyin. Hele istanbul’un yamuk yumuk yollarında. Çok üzülürsünüz.

Ayrıca nişantaşı motorcusu lafından da alındım. Nişantaşında oturuyorum ve scooter’ımda kapalı kask kullanıyorum. Ne yani...
  • i ve been mistreated  (04.09.18 10:56:40) 
O zaman kapalı alıp geçeyim ben.
Yaza doğru da farklı bir rahat kask daha bakarım.

  • six packsiz  (04.09.18 11:14:04) 
@ivebeen
alinmayin lutfen :) kastettigim durumu anlamissinizdir.

@sixpack
yazlik kask kislik kask diye bir sey de yok. yaz kis ayni kaski kullanacagiz. paranin cogunu malzemeye gommek bu yuzden. 1 tane al, duzgun iyi kask al. yazin asfaltlar, kaldirim koseleri, refujlar, bariyerler yumusamiyor. carpinca ayni yarilma soz konusu. yazlik bot var, mont var. yazlik kask yok.
  • jimicik  (04.09.18 11:26:52) 
Kask konusunda da şöyle bir ipucu vereyim, bağlantı kısmında double D dedikleri metallerden olması kaskın sağlamlığını ve kalitesini gösterir. Buna dikkat et.

Jimicik ve i've been mistreated +1.

Shoei ve Arai kasklara ek olarak Schuberth'e de bakabilirsin. Bunların hepsi senin aklından geçirdiğin yarım kasklardan en az 5-10 kat pahalı, haberin olsun. Ama kafan olmayınca sen de olmuyorsun, unutma. :)

Son olarak, kesinlikle internetten kask alma. Sana olacağını bildiğin bir modeli de alma.

Kaskların darbeden korumasını sağlayan şey, içindeki strafor (köpük). Kaskı alıp vitrine koysan, kullanmadan bile 5 yıl sonra o strafor sertleşiyor, esnekliğini yitiriyor ve kaza anında darbeyi olduğu gibi kafatasına yansıtıyor.

Özellikle N11 gibi sitelerde kaliteli, marka kasklar piyasadan %30'a kadar indirimli satılabiliyor. Ama o kasklar 3-4 yıllık, depoda beklemiş kasklar. Ne demek istediğimi anlamışsındır.
  • yirmisantim  (04.09.18 12:22:52) 
internetten almama kismi cok onemli. hem eski olmasi ihtimali hem de denemeden almis olacagin icin tavsiye edilmez. kaskta beden cok onemli. sikan bir kask aldiginda o seni yolda 10 kat fazla rahatsiz eder. bol da olmayacak. tam kafana gore olacak. arkadasinin alip cok memnun oldugu kaski alip kafana taktiginda belki o kalip sana uymayacak ve rahatsiz olacaksin.

ayrica kaskin ic kismindaki tekstil rahatca cikartilip yikanabilmeli.
  • jimicik  (04.09.18 12:35:33) 
jimicik yeterince yazmış zaten her zaman tam kask alınmalı, bir de siyah alma hem görünürlük açısından hem de yazın kafan pişer


  • mirty  (04.09.18 14:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.