[]

islamiyeti sonradan seçenler

sorum sizlere. bu kararı almanızdaki en büyük faktör nedir? sizi ne ikna etti?




 
İçindeki sorulara cevap bulmak. Sorup da cevapları kendin buldukça bir şeylerin içinde yerine oturması. Aradığının hep bu olduğunun farkına varmak. Bunlar elbette "yağmur nasıl yağıyor, güneş nasıl doğuyor" soruları değil. İnsanın kendine ilişkin iç dünyasının soruları, yaratılıştan gelen tanıma, anlama isteğindeki sorular.

Tek önemli kriter var; doğru kitaptan doğru cümleyi okumak değil; "aramak". İç dünyasındaki tanıma isteğinin peşinden giden, mutlak olarak mutmain olacak şekilde bulacaktır.

Eğer bunun dışında "teknik" bilgi bekliyorsan, onları okuyarak zaten edineceksin ve hemen hemen bütün dinler bu konuda birbirine benzer. Zira sonuçta yaratıcı aynı.

Not: Soruya cevap olarak yazdım, nasihat vermek için değil. Benim için buydu.
  • pisisler  (04.09.18 01:12:46 ~ 01:13:47) 
@pisisler oncelikle cevap icin tesekkur ederim hocam.
bu konuda merak icindeyim ve daha fazla anlamaya calisiyorum.
arayisin dindi mi? dindiyse yerini ne aldi? netlige kavusmak istiyorum, henuz basaramadim. olanlarin (saygisizlik etmek istemem lutfen anla) masalsi hali bende bosluklar olusturuyor. aradigini buldugun zaman oncesinde sen de boyle hissetmiyor muydun? ne, nasil degisti?
  • milord  (04.09.18 08:58:11) 
Sana en büyük tavsiyem şu olur, müslümanları görmezden gel. Sen islamı ve peygamber efendimizin hayatını araştır. Sahabilerin yaşantısını, daha önceki peygaberlerin duruş/davranış/yaşamlarını okuyun.

Peygamber efendimizin yaşantısı, şunları yapın bunları yapmayın dedikleri aslında hepimize yeter.

Soruna cevap olarak, askere kadar ateist idim, askerde nöbet gecelerinde çok sorguladım. Askerden sonra 3-4 yıl bocaladım, nasıl oldu hatırlamıyorum ama Allah iman nasip etti.

Olmayan herkese de eder inşallah, Allah'ın rahmeti ve merhameti aklımızın alamayacağı kadar çok. Kimse sonsuza kadar yanmasın lan cehennemde, ne gerek var?
  • John Bloor  (04.09.18 10:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.