[]

Seramik kaplama kaç kat uygulanır?

Merhabalar dostlar,

Bugün uzun süredir aracımı yıkattığım oto yıkamanın içerisinde hizmet veren boya koruma vs işleri yapan bir yere aracıma seramik kaplama yapması için bıraktım, Öncesinde bu uygulama ile ilgili bilgi vermesini istedim çocuktan önüme bir yığın şişe serdi önce şu uygulanacak sonra bu uygulanacak pasta cila kil falan filan en son da seramik kaplama yapılacak toplamda da 3 gün sürecek bu uygulama dedi. Buraya kadar her şey normal internette araştırdığım kadarıyla bunlarım tamamı doğru ancak kafamı karıştıran konu çocuğun kaç kat seramik kaplama yapmasını istediğimi sorması.

Ben anlamıyorum bu işlerden farkı ne dedim Eğer 1 kat yaparsak 2 yıl ilk günkü gibi korur aracı 2 kat olursa daha sert ve daha dayanıklı olur ve 4 yıldan uzun sürer 3 kat olursa ömürlük olur zaten bu uygulamaya artık seramik kaplama değil seramik zırh deniyor dedi.

Muhtemelen salladı ama buradan da sormak istedim, internette araştırdığıma göre seramik kaplama tek kat yapılıyor ve birden çok kat yapıldığının örneğini de görmedim yapılıyorsa bir zararı var mıdır yoksa faydası olur mu?

Aracım Siyah BMW 520d SE

 
Abi sanki seni yemis o arkadas.ben ilk ciktigi zamanlar meraktan yaptirmistim.bir enine bir boyuna kat atip parlattilar ertesi gune kadar kurutup verdiler arabayi.bunuda buyuk bayinin icindeki 3m e yaptirmistim.sen yarin netten yapan yerleri ara bir genel fikir al.


  • duptıs  (03.09.18 23:34:43) 
ben de arastırmıstım bir sure once borusan carpro 9h diye bir marka kullanıyor, uygulamadan 6 ay sonra tekrar uyguluyor. marka olarak bayagı iyi ama seramigin oyle omurluk bir durumu mumkun degil. sprey tabancayla uygulanlar bile omurluk degil oyle dusun. 2 sene ya da bir kat daha uygulanda max 5 sene falan gidiyor. o yuzden arada cok fiyat farkı yoksa mumkun oldugunca fazla kat attırabilirsiniz ama fiyat katlaya katlaya gidiyorsa hic gerek yok. hem kurumsal bir yer degilse soyledikleri kadar kat uyguladıklarından emin de olamazsınız. bu arada hangi markayı kullanıyorlarmıs?


  • imnotsureabout  (03.09.18 23:53:23) 
şöyle ki normal "tek kat" seramik, üzerine fırça vurulmadıkça, kostikli şampuanla araba yıkanmadıkça fazlasıyla yeterlidir çok çok uzun süre kalır arabada. üstüne atılan her "kat" israftan başka bir şey değildir. paraya da yazık milli servete de.

bu arada arabayı mahalle arası "pasta-cila"cı kasaplara bırakmadığın için tebrik ederim. ve evet anlattığı her aşama çok elzemdir ve minimum 2-3 gün sürer.
  • ssiradanbirigibi  (04.09.18 00:22:30 ~ 00:24:11) 
@imnotsureabout, markası GTechniq, gittim sordum sabah erkenden 3 kat vurulmasına gerek olmadığını düşünüyor insanlar dedim insanların ne dediğine bakmayın bittiğinde farkı göreceksiniz dediler.


  • solo  (04.09.18 12:52:11) 
Ben sonax'ta yaptirmistim. Bir gece orada kaldı araba. Arabayıda sadece orada yikattim. Bi kac ay sonra etkisi falan gitti. Etkisi abartılan bir uygulama bence.


  • nhtzmc  (04.09.18 13:27:25) 
@nhtzmc, Hemen herkesin ortak görüşü en az 3 gün sürmesi uygulamanın, sorun 1 gün sürmesi olabilir mi? belki de pasta cila yapıp verdiler size? ya da ucuz malzeme kullanıldı. Ben çok titiz ve pimpirikli bir adamım şu an yaptırdığım yerdeki elemanlar beni tanıyor 5 yıl garanti verdiler dediğin gibi bir kaç ayda etkisi gidecek bir uygulama olsa bana hayatta bu garantiyi vermezler başlarına ekşiyeceğimi çok iyi biliyorlar çünkü.

Sırasıyla şu işlemler yapılıyor bugün gittim gördüm aracı merak ettiğim için.

Öncelikle ayrıntılı dış yıkama yapılıyor Kil ile araç üstündeki inatçı lekeler gideriliyor metal tozu temizliği arkasından pasta çekiliyor pastadan sonra ana detaylı yıkama yapılıyor tekrar kurulama ve parlatmadan sonra seramik uygulamasına başlanıyor bu uygulama ertesi gün yapılmaya başlandı bende kapalı ortamda yapılıyor.

Tüm işlemler bittikten sonra araç 22 derece sıcaklıkta 12 saat bekletiliyor (Daha etkili sonuç için 24 saat dendi ama yine de alabilirsiniz dedikleri için ben ertesi sabah alacak şekilde kabul ettim) yani yarın sabah almış olacağım toplamda 3 gün.
  • solo  (04.09.18 15:20:47 ~ 15:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.