[]

ABD'de dogum kontrol hapi almak

Arastirmalarimiz sonucu net bir bilgi bulamadik, o yuzden sadece ABD'de dogum kontrol hapi alanlar/cevabi kesin bilenler cevaplarsa sevinirim.

ABD'de Tr'de ki gibi kolayca marketten/eczaneden dogum kontrol hapi alabiliyor muyuz, yoksa illa doktor receteli falan mi olmasi gerekiyor? Bir de bir kutu ilacin fiyati kac dolar acaba?

Bavulda kac kutu yasmin goturmemiz problem olmaz bir de?

 
Kendim almadim ama kuzenimin kizi kullaniyor. Eczaneden alamiyorsunuz, doktorun marka ve gramaj gbi bir sey belirmesi gerekiyor; kendiniz almaniz mumkun degil. Kutu fiyati degisiyor markaya gore. Doktorun yazdigina gore 25-50 dolar arasi degisiyor.

Turkiye'den gelirken ben kutu kutu ilac getiriyorum burada bulunmayanlardan veya pahali olanlardan. Yanimda iki kutu antibiyotik, 5 kutu antivirus pastil, bir mide ilaci, iki merhem, uc sise bogaz spreyi getirdim son seferimde. Bavulu kontrol etselerdi bir sey soylerler miydi bilmiyorum. Et turu seyler disinda cok fazla sorun cikmiyor. Eskiden ulke girisinde "Yanimda yiyecek var/yok" Yanimda ilac var/yok" gibi bir form veriliyordu. Onu isaretlemek gerekiyordu. Orada var derseniz bavulunuz kontrol ediliyor, orada yok derseniz ve bavulunuzda cikarsa 500 dolar ceza + birtakim baska cezalar veriliyordu. Bir ay olmadi geleli ama o form kaldirilmis. Dolayisiyla girerken "Bende su var, bu var" diye hesap vermiyorsunuz artik. Dolayisiyla yakalanirsaniz ne gibi bir yaptirimi oldugunu bilmiyorum.
  • aychovsky  (04.09.18 00:11:31) 
Bu arada verecegim tavsiye su olur. Doktora gidip "Bu hapi kullaniyorum, bana bir recete verir misiniz? Boyle boyle, gidiyorum. Ulkeye girerken kanitim olsun" derseniz, size Yasmin'li bir recete versin. Siz bir tane degil de, atiyorum ki, 5 ay buradaysaniz 5 tane alin. Ulkeye girerken de soran olursa o receteyi gosterin "Haliyle dogum kontrol hapi, kalacagim sure de su" diye savunabilirsiniz. %99 gerekmez ama %1 de de sorun cikmaz boylece. Antibiyotikte oyle yapmistim.


  • aychovsky  (04.09.18 01:29:32 ~ 01:39:18) 
tavsiye icin tesekkurler, dediginiz gibi bir recete yazdirmak mantikli.

dogum kontrol hapinin receteye tabi olmasi ve 50 dolar, ust limitten aldim worst case scenario icin :), olmasi biraz can sikti acikcasi. esimle birlikte toplam 4 bavul ile gelecegiz biz. her birine 3er koysak 1 seneyi bu sekilde kurtarmis oluyoruz. artik turkiye'den es dost ziyarete geldikce yasmin isteyecegiz herhalde :/
  • elon  (04.09.18 01:39:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.