[]

sanat eseri almak, ama nasıl?

merhaba,

sanat galerisi gezmeyi, düzenli olarak sergileri takip etmeyi, vs.. seviyorum ama anladığımdan değil. bakmak bile zevk veriyor.

evime sanat eseri almak istiyorum ama nerden alınır bilmiyorum. yeni sanatçıların eserlerine nasıl ulaşabilirim nerden erişebilirim hiç bilmiyorum,var mıdır bilen?

güzel bir fotograf olabilir, resim ya da küçük bir heykel.

 
ikea’da satıyolar fotoğraf falan


  • Delay Fuze  (02.09.18 22:48:35) 
Bulunduğun şehir neresi bilmiyorum ama Kadıköy’de Bina diye bir mekan var mesela üst katında genelde sergi oluyor. İllüstratörler, ressamlar, fotoğrafçılar her telden sanatçının işleri sergileniyor. Satılıyor da çoğunlukla.


  • fırt  (02.09.18 22:49:55) 
Kadıköy moda caddesi üzerinde Cherry Bean isimli bir cafe var. Alt katında sergi oluyor, resimlerin yanında fiyatları da yazıyor genelde. Yolunuz her düştüğünde bir uğrayın bence.

Geçenlerde solo bir sergiye denk gelmiştim. 20 kadar resim vardı. Fiyatları 200 ile 2000 lira arasındaydı.
  • amortisman  (02.09.18 22:56:11) 
@scheherazade ovvvv pazarlığın en güzelinin yapılabileceği bi ürün çeşidi sanat eserleri. Kayserililer meraklı olsaydı mona lisa’yı “gardaş götüme kaş göz çizsem bu kadından güzel olur zaten” diyerek 600 liraya almaya çalışırlardı.


  • Delay Fuze  (02.09.18 22:57:10) 
Art garage diye bir işletme var. Her bütçeye uygun güzel işler satıyor. Sahibi ilginç bir insan en azından onunla da tanışabilirsin.
Bunun haricinde beğendiğin sanatçı varsa git görüş öyle taksitle elden iş aldığımı biliyorum

  • fasulyek  (02.09.18 22:58:58) 
Şöyle bir şey de yapabilirsin.
Sanat yarışmalarına bak beğendiğin genç sanatçılar varsa onları fb den instadan ekleyip konuş fiyat sor. Eminim güzel ilerde değerlenecek bir şeyler bulabilirsin.

  • fasulyek  (02.09.18 23:04:21) 
sanat eseri denilen şeyi neyle kısıtladığına bağlı. düz manada, fabrikasyon olmadan, sanatçının kendi duygu ve düşünceleri ışığında el emeğiyle ürettiği herhangi bir şey sanat eseri olabilir. kendi atölyesi olan heykeltıraşlar, ressamların yaptıkları eserler buna dahildir.

ama sanatsal olarak değeri olsun istiyorsan bunun için o değeri görmüş sanatçıların eserlerine ulaşman gerekir. yukarıda söylenmiş, sergiler galeriler bunun için en uygun yer; sanatsal değerinin sanatseverler tarafından uygun görüldüğü "seçmece" eserler bulunur buralarda. kabaca istanbul sanat galerileri diye aratıp ulaşabilirsin.
  • Bruce  (02.09.18 23:09:22) 
Tuyap'ta sanat fuari oluyor. Sanat fuari yalniz, kitap fuari falan ayri. Oraya bir dunya galeri ve sanacti geliyor. Yuzlerce tablo geliyor. Butcene uyan begendigini alirsin. Alsan da almasan da git, cok harika parcalar geliyor.


  • stavro  (02.09.18 23:49:16) 
Bruce sanat, zanaat ve tasarım kelimlerini incelemeni salık veririm. Yaptığın tanım iyi niyetli olsa da çok fazla boşluğun var. Atölyem var masa yaptım ama düz yemek masası fabrikasyon değil ama düz işte sanat mı oldu şimdi
Bir resim ya da çizim sanat eseri olmayabilir ama belirli bir bağlamda fabrikasyon sandalye bir eser olabilir.
Pisuar’ı da hatırlatmam gerekli değil sanırım.
  • fasulyek  (03.09.18 01:39:30) 
cevaplar için çok teşekkürler, hepsine bakacağım.

ikea hariç.
  • benaslinda  (03.09.18 09:26:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.