[]

Elektrikli diş fırçası

Merhaba

Elektrikli diş fırçası tavsiyeniz olur mu? Hangi marka daha iyi?

Bir de bunlar diş dış yüzeyine zarar verebiliyormuş ama son çıkan modeller basıncı algılayıp uyarı veriyorlarmış. Ne kadar güvenilir acaba bu cihazlar?

Saygilar

 
Benim ta kac sene once aldigimda bile basinc uyarisi var. Gayet memnunum, basliklari eskiyince de kolay bulunuyor.

Daha yeni modelleri cikmistir belki ama bendeki Braun Oral-B Triumph 5000, gayet memnunum.

Edit: Kur farki da henuz uygulanmamis sanirim, cok uygun fiyati Turkiye'de: www.hepsiburada.com
  • crown  (02.09.18 21:53:42 ~ 21:56:17) 
Bizde bundan var: www.hepsiburada.com

Kutudan 2 adet çıkıyor. Dediğiniz gibi basınç sensörü var ve sert bastığınızda uyarı veriyor. Fırçalarken her 30 saniyede bir uyarı vererek başka bir bölgeye geçmenizi söylüyor (bu süreyi arttırıp azaltabiliyorsunuz). Bluetooth ile telefona bağlayarak günlük, haftalık, aylık fırçalama durumunuzu takip edebiliyorsunuz. İsterseniz telefondan sizi uyarıyor "hadi kalk fırçala" diye. Bir de ayna vazifesi var, kutudan çıkan telefon tutucu aparat ile telefonu tam karşınıza kurup ona bakarak fırçalıyorsunuz (pozisyon algılayıcı sayesinde fırçalanmayan bölge bırakmıyor). Gerçi bu son dediğimi ben uygulamıyorum, bana pratik gelmiyor.

Fırça başlıkları 4'er veya 2'şerli kutularda satılıyor. 4'lü kutusu 35-40 lira arası, tek fırça başlığı 3 ay kullanılıyor.

Valla ben aşırı memnunum. Normalde de her gün fırçalayan biriydim ama bu aleti aldığımdan beri takvimde boşluk kalmasın diye özellikle fırçalıyorum. İnsanı teşvik ediyor. Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve diş rengimin açıldığını fark ettim desem yalan olmaz.
  • gonion  (02.09.18 22:13:32) 
Oral-B Genius Pro 9000 kullanıyorum birkaç aydır. Daha önce de (10 sene olmuştur) Braun'un bir modelini kullanmıştım ama alakası yok Oral-B ile. Nerdeyse diş ipi kullanmış kadar temizliyor. Ön dişlerin arkasındaki lekeleri yok etmek üzere şu an. Diş taşı bile temizliyor diyebilirim (kişiden kişiye değişir elbette). Alışıncaya kadar birkaç gün diş eti kanaması yapabiliyor ama sonrasında alışıyor vücut. Bana kalırsa biraz diş minesini aşındırıyor ama yine de tavsiye ederim.


  • orient blue  (02.09.18 22:58:35) 
bununla başlayabilirsin. oral-b pro 790


  • qobel  (02.09.18 23:27:21) 
oral b pro 790 kullanıyorum ben de başlangıç için en uygun fiyatlı ürün sanırım. ben kullanır kullanmaz hastası oldum mesela artık manuel fırça kullanmak eziyet gibi geliyor aynı zamanda da dişlerim asla temizlenmiyor gibi hissediyorum(ki öyle zaten) ama kız arkadaşım nefret etti şimdi gider 500 liralık bir şey alıp da sevmezsen sorun da olabilir.

şimdi ben de 500 liralık falan modelleri merak etsem de çok da bir farkı olduğunu da sanmıyorum açıkçası(umarım yoktur)
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.09.18 23:33:57) 
  • sutlu nescafe  (02.09.18 23:44:17) 
Cevapları ağzım açık okudum. Çok uygun fiyatlı 700 liralık setlerden, diş fırçalama alışkanlıklarını cep telefonuyla eş zamanlayan diş fırçalarından bahsedilmiş.

Oral B vitality kullanıyorum yaklaşık son beş yıldır. Gayet memnunum. Fiyatı 60-80 lira falan şu an. Eğer sen diş fırçalarken diş fırçanın instagramda hikaye paylaşmasını tweet atmasını falan beklemiyorsan bunu tercih edebilirsin. Kendine uygun bir başlık tipi seçersen sorun yaşayacağını sanmıyorum.
  • lazor  (03.09.18 03:53:53) 
diş doktorum ucuzunu al geç dedi. 4 adet yedek fırça ile makineye 100 lira vermiştim. kullandıktan sonra kontrole gittim ve aynen devam et. işe yaramış dedi.


  • sutlu nescafe  (03.09.18 17:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.