[]

tehdit edilmekten korkuyorum , yardım

1 sene önce en yakın arkadaşımın tanıştırmasıyla hayatıma dahil olan bir arkadaş var. sadece arkadaşız bu kişi ile cinsel tercihlerinde kız yok zaten.

başlarda yakın değilken sık sık grupça görüşmeye tatile gidilmeye başlandı, ve ben bizi tanıştıran arkadaştan daha yakın olmaya başladım bu kişiye. haliyle arkadaş olunca hayatımla ilgili her detaya hakim oldu, güvendim.

ancak bu kişinin ruh sağlığının iyi olmadığını, resmen hayatıma negatiflik verdiğini, eski arkadaşlarından olaylı bitirdiğini, insanları fake hesaplardan sırlarını eşe dosta ifşa ettiğini öğrendim, hatta daha kötüsü kendi en yakın arkadaşına şantaj yapmış.

şu an ondan uzak durmak ve hayatımdan çıkarmak istiyorum, ama çok fazla hayatıma girdi, mesajla, planlarla sürekli dahil, tartışarak çıkarırsam peşime düşeceğinden korkuyorum, ailemi ve işimi etkileyecek bir sırrımı biliyor çünkü. bizi tanıştıran en yakın arkadaşım da ülkeden gidiyor, kendisi de çıkar hayatından dedi bana.

bir insan nasıl hayattan çıkarılır ? ne yapmam gerekir ? çok korkuyorum lütfen akıl verin.

yaşlar : 25-26

 
Korkmaya hakkınız var ancak şu da bir gerçek, karşınızdaki korktuğunuzu anladığı anda bittiniz. Fark ettirmemeniz lazım korktuğunuzu. Yavaş yavaş hayatınızdan çıkarmak en mantıklısı gibi. Işgüzarlık etmeye başlarsa da battı balık yan gider, herkesin sırları vardır. Ben birinin sırları ifşa olduğunda asla yargılama hakkını kendimde görmüyorum.


  • farabi  (02.09.18 20:08:35) 
Aksine çıkartmadan daha fazla paylaşım yapma derim ilk başta. Tartışırsanız daha kötü, bakarsın zamanla paylaşım azaldıkça bağınız kopar


  • gazozailacatmauzmani  (02.09.18 20:15:50) 
Kadınların hep yaptığını yaparak.
Ya canım mesajını görmemişim
Telefon sessizdeydi
...
  • rakicandir  (02.09.18 20:17:21) 
kesinlikle korkmamalisin. o senden zaten korkmani istiyor. boylece seni etkisi altina alabilir. korkarsan, ona istedigini zaten vermis olursun. yani korku, seni ona baglar.

birinci yol: o senin bir sirrini biliyorsa, sen de onun bir sirrini ogren. ogrenmeye calis. onun elinde bir koz, senin elinde bir. berabere mac biter.

ikinci yol: santaj, ozel hayatin gizliligi gibi konular var. bu konularda sizin kanuni haklariniz var. fazla ileri gitmesi, tehdit etmesi gibi durumlarda, her turlu mesaj, ses kaydi.. kaydini al. kanit bunlar cunku. al ve savciliga git. hakim'e gorunmesi gerek arkadasin.

korkma. o korksun. korku bir tercihtir. sen(beynin) korkuyu tercih etmedikten sonra bedenin asla korkmaz.
  • Leonardo~Da~Vinci  (02.09.18 20:19:02) 
Sakin ol şakın panik yapıp tavır falan yapma. Şimdi tavsiyen söylediğin sırrında sana zarar verecek bir durum varsa öncelikli onu o kişiye tekrardan yalanla sana zarar vermeyecek versiyonunu anlat içinde doğrusu da olsun yalanını da. Böylelikle seni ifşa ederse yalana tutunup bu ne saçmalıyor dersin diğerlerine. Ya da o anlattığın neyse artık onun düzeldiğini söyleyecek bir yalan bul seni onla tehdit edemesin. Sevgilin yoksa sevgili bulmuş gibi yapıp zamanla onu bahane edip uzaklaş. Sakın ani bişi yapma. Başka arkadaşlarınla çık ona haber vermeden ama sonradan sosyal alemden görsün. Mesafe koymaya başla ama tavırlı değil. Olabildiğince farklı insanlarla çık. Derse veya işin beyse ona yoğunlaşman gerekiyor sanacak şekilde çalış. Hem işnde dersinde de başarılı olursun. Zamanla uzaklaş. Yeni yalanlar söyle ona ama sır gibi söyle. Sana şantaj yaptığında buna da Bunu demiş dersin.


  • andlee  (02.09.18 20:20:37) 
Ona ayrdığın zamanı artık ayıramayacağın bir meşgale bul, ne bileyim kpss’ye hazırlanmaya karar verdim de, bi yere çağırdığında ders çalışıyorum de, ya da bi kurs falan bul, yogaya başla vs zaman doldur, hem şüphe uyandırmazsın hem de uzaklaşmış olursun. Bu arada yukarda da yazılmış, kanuni hakların var en ufak şeyde hemen bunlara başvuracağını belirten davranışlar göster, laf arasında bunları ima edebileceğin konular aç vs. Zamanla uzaklaş, baktın kavga koptu o zaman korksan bile korkmuyormuş gibi yap ki hiç bişi yapamasın.


  • turuncu tonlarda  (02.09.18 22:15:30) 
Tak diye kontagi kes, sonra santaj yapmaya kalkarsa adam yolla bayiltana kadar dovsunler.


  • eksimeksi  (02.09.18 22:52:39) 
@andlee taktik süpermiş, verdiğin sır hakkında daha fazla ve senaryo olan bilgiler ver. İfşa olursan yarısı yalan yarısı doğru olsa bile ona değil sana inanırlar.

Sen de onun bir sırrırını öğren +1

Bir tane de senaryo uydur, bir gün x tarihinde adliyede olman gerektiğini bir konuda tanıklık yapacağını söyle.

hatta bir buluşma teklifini "şu an adliyede işim var sonra görüşelim" diye geçiştir.

İlk görüştüğünüz anda adliyede ne işin olduğunu sorar, güzel bir senaryo ile hikayenin ana teması şu olsun;

"bir arkadaşımın özel hayatıyla ilgili bir konuyu benim de tanıdığım ama samimi olmadığım bir arkadaşı istemediği birilerine anlatmış, ben de akıl verdim dava aç diye. onun davası vardı, şu kadar ceza aldı kişi"

gibi güzel bir hikaye yaz, ki ileride böyle bir şey yapmak isteyecekse aklına senin bu hikayen gelsin.
  • John Bloor  (03.09.18 14:51:30) 
@John Bloor +1

Azalarak bitir muhabbeti.
Tavir alma, sadece baska insanlar, mesgaleler bulsun. Sorarsa da bak aileme, kendime bile zaman ayiramiyorum diye salaga yat.
  • chitosan  (03.09.18 15:07:01) 
sen bana arkadaşın bi fotoğrafını yolla, ben sana bütün sırlarını dökeyim ahaha. sonra zaten korkacak bişeyin kalmaz :)


  • jason bourne seksapeli  (04.09.18 14:46:00) 
başkasının başına sar. sevmediğin biri olsun mümkünse.


  • naksidil  (04.09.18 15:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.