[]

Kronik yorgun muyum?

Kac saat uyudugum fark etmeksizin ogleden itibaren baslayarak aksama dogru giderek siddeti artan bir yorgunluktan muzdaribim. Seker, tansiyon problemi yok, tiroit normal, beyin tomografisi cektirdim o da normal, aclik veya gece uykusuzlugu yok, 7 saat uyuyorum ortalama.

Uyku basmasi ile beraber dikkatim dagiliyor ve islerde savsakliyorum. Oglen siesta yapabilirsem 1,2 saat iyi hissediyorum, sonra tekrar yorgunluk oluyor. Aksam 9'dan sonra beynim dumanlaniyor resmen. Hic calisamiyorum

Var mi problemin derdi veya ayni dertten muzdarip?

 
Daha da kötüydüm.

1) Toplama aynı süre uyusam da erken yatınca aldığım uykunun kalitesi çok farkediyor
2) Günde 1-2 bardak kahve içiyorum. Granül olmaması ve 2 bardağı aşmaması önemli.
3) Bir çok bitkisel hap denedim, sabahları 1 korean gingseng çok iyi geliyor.
  • karabasun  (02.09.18 18:10:55) 
Mersi. Kahve carpinti yapiyor ancak deneyebilirim. Ginsengin uyku problemine neden olabildigini duydum.

Arastirinca uyku apnesine denk geldim. Uyku apnesi olabilir miyim (cunku horluyorum) veya deviasyon (doktor deviasyon var dedi) yuzunden bu kadar sersem olabilir miyim diye de dusunuyorum.
  • s0phiesw0rld  (02.09.18 18:32:55) 
Demir de normal. Tek aklima gelen deviasyon/apne ancak onlar da bu kadar etkiler mi bilmiyorum. Netice de burnum tamamen tikali degil veya asiri horlamiyorum


  • s0phiesw0rld  (02.09.18 18:47:20) 
Doktora danışmanız yerinde olur.

Spor bu durumlarda genelde iyi gelir.

Bir de modafinil içeren ilaçlar dinç tutup, düzene sokabilir. Doktora danışmadan kullanmayınız.
  • fever  (02.09.18 19:47:16) 
•Kahve 1001 farklı şekilde hazırlanabilir. Arasından size uygunu yoksa, yeşil çay öneririm. Onun da uyku açma işlevi var. Yalnız sallama değil, french presste yapınız (çok kolay).

•Günlük en az 1 buçuk lt SU. Her rahatsızlık gibi buna da ilaç olur.

•Gingseng sabah alındığında akşama kadar etkisini çoktan kaybetmiş olur zaten.

•Düzenli yürüyüşlerden ibaret bile olsa düzenli spor şart.

•Gün içinde mümkün olduğunca (takıntı yapmadan) hareketli olmak, sürekli oturmamak. Fırsat bulunca küçük adımlar atıp nefes egzersizleri yapmak sizi canlandıracaktır.
  • karabasun  (03.09.18 05:44:30 ~ 05:48:59) 
teşekkürler hayat biçimimi saydıklarınıza göre revize edeceğim. ginsengi solgar mı alıyorsunuz? fiyatı 90 tl olmuş eczanede, pahalı yav. değer mi bu paraya?


  • s0phiesw0rld  (03.09.18 14:57:15) 
yıllarca en iyisi diye solgar aldım, fiyatı ciddi artınca aksu vitale geçtim. aynı faydayı daha ucuza sağladı ve sağlıyor.

urun.n11.com
  • karabasun  (03.09.18 18:18:03) 
ben de öyleydim. düşük karb beslenmeye başladım. kan testlerimi yaptırdım b12, d vit takviyesi verdi doktor. iyiydim bayağı. şu bir kaç gün beslenmemi mahvettim yine uykular, dikkat dağınıkları peşimi bırakmıyor. yeniden beslenmeyi gözden geçiricem


  • ruh i tibbiye  (03.09.18 18:21:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.