[]

üniversiteye yeni başlayacak birine duyurucu tavsiyeleri

eveett duyuru ahalisi.. odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü kazandım gidiyorum. tercih döneminde burdan çok faydalandım, var olun. simdi kafanıza estiği gibi tavsiyeler verirseniz alırım. deneyimleriniz, kesin yap/yapma dedikleriniz, pişmanlıklarınız, içinizde kalanlar, iyi ki'leriniz.. her şey olur.




 
En güzel okulu kazandın. Keyfini çıkart sadece. Iyi calis. Başarılar.


  • dramadi  (02.09.18 11:24:21) 
tebrikler!
cem deveci diye bir hoca vardı o bölümde, hala var mı bilmiyorum, ondan ders alırsan sınavlarda liberalizmi bol bol öv. oda arkadaşım öyle yapıyordu, ordan biliyorum.
odtü'nün tatil köyü olmadığı aklının bir köşesinde olsun hep. ilk sınavlardan sonra farketmek acı oluyor.
hava güzel olduğu zaman fizik çimlerine veya çarşının çimlerine yayıl. kar yağdığı (ve tabi tuttuğu) zaman kalın çöp poşetini alıp fizik çimlerinden kay (en çok bunu özlüyorum). bunları yaparken kulaklarımı çınlat. havuz var, yüzmeyi seviyorsan havuzdan bol bol yararlan. yaz okuluna kalırsan açık havuz da var. kütüphaneden de yararlan, kütüphane çok iyidir. ders arası bir saatlik boşluğun olursa kütüphanenin kırmızı koltuklarında uyu.
onun dışında modern diller bölümü var, seçmeli ders olarak yabancı dil alabiliyorsun 2. sınıftan itibaren, ikinci dil öğrenmek istersen güzel bir fırsat.
yurtta kalacaksan yurtla ilgili de önerilerim olur.
çok özledim odtü'yü..
tekrar tebrik ederim :) tadını çıkarmaya bak!
  • pati  (02.09.18 11:34:37) 
ilk sene kolay gibi gelse de önemlidir. üniversite liseye benzemez hele odtüde. okulu uzatanların çoğu ilk sene alta kalan dersler yüzünden uzatıyor. alışma sürecini kısa tutup işi baştan sıkı tutmak lazım.

ilk sene eve çıkma, en az bir yıl yurtta kal. öevre edin. yol yordam öğren sonra eve çıkarsın.

kariyer planına şimdiden başla. seçmeli derslerini, ikinci yabancı dili ona göre seç.

erasmus kovala.

staj zorunlu olmasa da yap.

ihtiyacın yoksa da iş bul, çalış.

odtüyü kazanarak genelden farklı olduğunu, daha iyi olduğunu göstermişsin. şimdi odtülüler arasında da farklı ve daha iyi olduğunu gösterme zamanı.

üniversite okurken zor ve uuuuupuzun geliyor ama bitince kıymetini anlıyorsun. keyfini çıkar. sırf inek olma. sosyalleş. kız arkadaşın erkek arkadaşın olsun bol bol. sevgilin olsun. (ama hemen evlilik planları yapmaya kalkmayın.)

üniversite sadece bina, ders, hoca, sınav, ödev değildir. sana eğitim dışında da bir şeyler katsın. sosyal, kültürel, sanatsal, sportif olarak da kendini geliştir.

kütüphaneye git, orada çalış.

sadece derste istenenleri değil hep bir fazlasını yap. hocanın istediğini yapmak not ortalamanı arttırır, daha fazlasını yapmak ise kaliteni.

hiç bir şey için geç değildir. okulu, bölümü beğenmezsen zorlama bırak. 40 yaşında mutsuz olduğun bir işi yapmak, şimdiden yeniden başlamaktan çok daha zor olacak.
  • halanne  (02.09.18 11:44:09) 
hazırlık ve 1. sınıf üni nin en kötü senesidir. hazırlıkta ders çalışma disiplini kaybedilir, 1. sınıfta nasıl olsa lisede görmüştük, sınavdan önce 2 gün çalışırsak yaparız moduna geçilir. ama 2. sınıf başladığında insanlar çok tökezler, işin ciddiyetini kavrayamazlar boş geçen 2 seneden sonra... en kolay dersler 1.sınıfta, notlarını yüksek tutsan ii olur.

bi de boş beleş tiplerle takılmak sana hiç bir şey katmaz aksine vaktini alır. odtü güzel bir okul birçok tanıdığım okuyor. dikkatli bi eğitim hayatı geçirirsen iş hayatında çok rahat edersin.
  • lata  (02.09.18 11:45:24 ~ 11:47:16) 
Cati cafede benim yerime kahvalti yap. Ortamin fotosunu cek burada paylas. Tebrik ederim.


  • nax  (02.09.18 12:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.