[]

Bitcoin'e Yatan Kara Paranın Takibi İmkansız mı?

Mesela bir dolandırıcı dolandırdığı parayı banka hesabından bitcoin veya bir başka kriptoparaya çevirdiği vakit, bu paranın takibi ve nerede olduğu artık takip edilemez mi oluyor?

Mesela dün Halkbank olayı patladı. Bu olay sonucu birisi ucuzdan 1 milyon dolar alsa ve onu da hemen Bitcoin'e çevirse bu parayı geri alamazlar mı?


 
Ya da bende vergisi ödenmemiş yüksek miktarda para var. Bu parayı bitcoin şeklinde saklarsam kimse benden o paranın vergisini soramaz mı?


  • bos gezenin bos ustasi  (02.09.18 09:23:34) 
"Mesela bir dolandırıcı dolandırdığı parayı banka hesabından bitcoin veya bir başka kriptoparaya çevirdiği vakit"
Demissiniz, kara parayi banka hesabina yatirmissa zaten olay aciga cikmistir.

  • ykyt  (02.09.18 10:21:37) 
Tamam bankasına yatırmasın, başka bir yolla bitcoin alsın madem. Meselenin özü orası değildi.


  • bos gezenin bos ustasi  (02.09.18 10:45:05) 
Sadece x bir kisiden, borsalar üzerinden açılmamış, blockchain cüzdanına aktarırsa yakalanamaz. Haricinde, borsalardan alabilmesi icin once bankaya yatirmasi gerektigi icin yakalanir. Ayrıca borsalar blockchain cüzdan id’niz ile kimliğinizi eşleştirdiği için takip edilebiliyor btc hareketleri.


  • lynda.com  (02.09.18 10:51:42) 
Transfer için monero kullanırsan takip edilemez ama bitcoin takip edilebilir.


  • sta  (02.09.18 11:50:15) 
bitcoin ile takip daha kolay, zaten bu bitcoin olayının arkasında fbi'ın olduğu söyleniyor para takiplerini daha kolay yapabilmek için.


  • gezegen olan pluton  (02.09.18 14:07:43) 
ilk kazanımda kuyruğu kaptırmazsan
nicehash gibi bir yerden bitcoin ile işlemci gücü satın alıp, ether yada benzeri bir paranın miningini yaptırıp kazandığın o parayı tekrar bitcoine çevirisen kara parayla arandaki ilişkiyi bir nebze koprarısın diye düşünüyorum.

  • Sir Anthony Hopkins  (02.09.18 15:27:08) 
Su coinler ile birlikte yeni bir para aklama uzmanligi seklinde meslek dogacak sanirim :)


  • lynda.com  (03.09.18 20:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.