[]

Ali hakkında kitap

Hazreti sıfatını kullanmama sebebim dini bir lügat dışında düşüncelerini bir insan bağlamında anlama ve öğrenme isteğinden dolayı. “İnsanları tanıyan yalnızlaşır” cümlesini gördüm bir yerde. Hayat hakkındaki düşüncelerini öğrenebileceğim bir kitap var mı ? Elbetteki müslümanlık tandanslı olacaktır ucundan bir yerinden ama ben onun hayat felsefesini öğrenmek istiyorum.




 
Ali Şeriati kitaplarinda çokça Ali' den ve felsefesinden söz eder. Ben dine karşı din ve dinler tarihi I kitaplarini şimdilik okuyabildim ama her iki kitapta da sorunuza cevap olacak şeyler okudum.


  • Amaranta ursula  (02.09.18 00:17:21) 
Ali şeriati'nin Ali isminde bir kitabı da var.


  • dafaisss  (02.09.18 01:36:05) 
Hazreti Ali hem sünniler için hem Şiiler için hem de Alevi-Bektaşiler için önemli bir figür olduğu için, onun hakkında yazılmış sekuler bir kitap bulabilmen zor görünüyor. Nahcü'l- Belaga onun vefatından yaklaşık bir asır sonra, soyundan gelenler tarafindan derlenmiştir ve Hazreti Ali'nin sohbetlerini, vaazlarını içerir.
Onun dışında Hazreti Ali cesaret ve bilgide öne çıkmasıyla, hakkında efsanevi denilebilecek bir literatür oluşmuştur. Hazreti Ali cenkleri bunun en önemli göstergesidir. Yine, Şiiler kendi gulat gelenekleri nedeniyle bambaşka bir Ali (k.v) figürü ortaya çıkarmışlardır.

Diğer yandan, Hazreti Ali birçok tarikat için kurucu babadır. O nedenle onlar da çok kıymet vermistir.

Benim tavsiyem bunların hepsinden birer ikişer ornek kitap karıştırarak Hazreti Ali'yi anlamaya çalışmak.

İlahiyatcilarin kaleme aldığı akademik metinler bu efsanevi unsurlardan arındırılmıştır. Onlara da bakabilirsiniz.Mehmet Azimli'nin Dört Halifeyi Farklı Okumak serisi olabilir.
  • kullanıcı adı  (02.09.18 09:54:11) 
Beyan yayınlarına sorabilirsin. Islam tarihî ve kişilikleri hakkında iyi kitaplar basıyorlar. Kitap seçiminde yardımcı oluyorlar.


  • intern in the house  (02.09.18 11:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.