[]

Peşin alışveriş sevenler

~~Her dişi birey gibi bende zaman zaman taksit tuzağına düşüyorum.Annem bu konuda bir numaradır,evkura taksiti bitmez. Kredi kartı var,sadece taksitli alışverış yapılan der, sonra limiti ıvır zıvırla doldurur. Bu taksit tuzağına düşmemek için kredi kartını kapattım. Hem de karttan çok daha fazla harcıyorum nakit yerine kullanınca.Sorum peşin alışveriş yapanlara ve alışkanlik haline getirenlere: Ortalama bir gelirle peşin alışverişlere nasıl yetişiyorsunuz? Mesela 3 bin TL'lik bir elektronik alınacak diyelim. 2 ay ya da 3 ay maaşınızdan 3 bin TL toparlayarak al8yor musunuz mesela? Ya da 10 taksit 300 olarak ödemek daha mı cazip sizin için? Peşin alışverişe iyice alışmak için ne gibi taktikler geliştirebilirim?




 
şu an değil ama eskiden, maaşımdan belli bir miktar parayı kenara koyup biriktirirdim daha sonra (zaten zaruri bir ihtiyaç da değildi) bir şey lazım oldukça oradan öderdim.

şu an peşin alışveriş yapıyorum (ya da çabalıyorum) ama peşinde en fazla 300 tl nakit veririm şu an. kalanını kesin taksit.

özetle maaştan arttırarak.
  • kablelvuku  (01.09.18 20:05:25) 
krediyle ev almak dışında, ben de taksitle hiçbir şey almadım şimdiye kadar. kredi kartı da kullanmıyorum.
genelde o kadar pahalı bir şey almıyorum (ruhum fakir), alacaksam da başka şeylerden kısarak para biriktiririm, sonra ucuz uçak bileti bulup o parayı gezmeye gömerim :) cidden gezme dışında bir şeye para verince içim acır üzülürüm.
gerçi şu durumda üç ay para biriktireyim desem alacağım şeyin parası 2 katına çıkar para birikene kadar :(
  • pati  (01.09.18 20:26:03 ~ 20:33:46) 
Mesele bu konuda iradeli olmak. Ben kredi kartı kullanıyorum ama hep tek çekim yaptırırım ve hesap kesim tarihinde tüm tutarı öderim. Almam gereken bir şey varsa beklerim acelesi yok.


  • clones  (01.09.18 20:49:40) 
Biriktirerek alırım ne alacaksam. (Gerçi benim işim gereği toplu ödemeler alıyorum öyle daha kolay oluyor) Şöyle bir kuralım var, olmayan parayı harcama. Potansiyel kazanılacak para teknik olarak olmayan para olduğu için elde üzerinde hak iddia edebildiğim ne varsa onunla alırım bir şeyler.

Kredi kartım yok bu arada, hiç olmadı. İnternet alışverişleri de banka kartıyla.
  • hedep  (01.09.18 21:31:41 ~ 21:32:30) 
uçak bileti hariç şimdiye kadar herşeyi nakit veya tek çekim alıyorum.
taksitle işim olmadı kafam rahat

  • bana her yer cehennem  (01.09.18 21:34:56) 
Musteri temsilcisiyle gorusup kredi kartinin taksit ozelligini kapatmalarini rica edebilirsin.
Ben her halti tek cekim yapiyorum. gecen hafta 3500 tl civari tek cekim odeme yaptim misal, maas yatinca direk kapatacagim. butceyi asmadiktan sonra kredi karti baya pratik bir arac.

  • ben de hayal kurmak istiyorum  (01.09.18 21:54:59) 
Paranın zaman değeri diye bir şey var 3000 tl yi 10 taksitle ödemek varken neden bugün peşin ödeyeyim ki ? 10 ay kullanmış olacağım o parayı


  • Bostan  (01.09.18 22:33:45) 
Bir kere esas mesele: birikim yapmak ve cok sey almamak. Her ay 3-5 sey aliyorsan kendine gereksiz ama sirf isteidigin icin, kenara para atamiyorsan seni pesin de kurtaramaz taksit de. 10 taksit alirsin, ama 10 sey alirsin her ay pesin bir sey aliyormussun gibi olur.

Ote yandan eger ciddi bir pesin indirimi yoksa pesin almamak lazim. 3000 lira TV mesela, pesin de alsan 3000 diyor adam, taksitle de alsan 3000 diyor, o zaman taksitle almalisin pesin paran olsa bile cunku mesela 12 ay takside o parayi vadeliye koysan sana +200 liradan fazla para getirir 12 ayda bir iki faturani odersin. Niye o parayi cope atasin?

Ama bunu yapabilmek icin kendini kontrol edebilmek lazim. 3000 liraya taksitle aldiysan o televizyonu, 3000 lirayi vadeli hesaba atip taksit bitene kadar olsen dokunmayacaksin (aylik odemeler haric). Eger boyle bir kontrolun yoksa tabii ki boyle tasarruflari yapamayacaksin anlamina gelir.

Sonuc: pesin indirimi yoksa pesin almam. sokaga para atmaktir cunku. ama cok sey de almam. taksit benim icin tuzak olmaz o yuzden.
  • robokot  (01.09.18 22:55:09 ~ 22:55:38) 
Ben hayatımda kredi kartı kullanmadım, taksit nedir bilmem. Zaten her ay harcadığımdan fazla kazanıyorum ve hep para birikmiş oluyor böylece. Çok lüks tüketimlerim de olmadığı için birikmiş olan para bana yetiyor bir şey alacağım zaman.

Maaş hesabım Ziraat'te olduğu için şu lanet bankkart combo'yu yollamıştı Ziraat. Onda da malum banka ve kredi kartları aynı kartta. Ben kredi kartımın iptal edilmesini talep etmiştim ama yapmamışlar sağ olsunlar. Geçenlerde 30 liralık alışveriş yapmışım ve kasiyer söylememe rağmen banka yerine kredi kartından çekmiş. İlk defa istemeden kredi kartı kullanmış olunca bu bile bana dert oldu asffs. Resmen 30 lira bile üzerimde bir yük, borç gibi geldi ki 1 lira olsa da öyle gelirdi çünkü birine borçlu olma hissinden nefret ediyorum. 30 lira bile bana borçlanma huzursuzluğu verirken insanlar binlerce liralık alışverişlerini önlerinde ne olacağı belirsiz aylar için nasıl taksitlendiriyorlar aklım almıyor valla.
  • ms brownstone  (02.09.18 01:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.