[]

Eti yumuşatmak

Şöyle ki, bazen kuşbaşı et alıyorum. Teflon tavada pişiriyorum. Ama, bazı zamanlar et anormal derecede sert oluyor, resmen lastik de değil, araba balatasını çiğnemeye çalışıyormuşum gibi oluyor. Eti 1-2 gece öncesinden süte yatırmayı denedim ama yine de pek değişmedi gibi. Yumuşak eti nasıl yaparız? Nasıl oluyor yahu?




 
Biraz yavas yavas pisirmek lazim bence.


  • kuehles blondes  (01.09.18 19:47:38) 
etin hayvanın neresinden olduğu önemli, hayvanın bazı bölgelerinin eti yumuşak bazı yerleri sert olur. biraz yağlı et daha iyi yumuşak olur.


  • cowboy  (01.09.18 19:47:41) 
Mesela ne kadar pişirme süresi uygundur? Kaç dakikada pişirmek yumuşak olmasını sağlar?


  • skooma  (01.09.18 19:51:20 ~ 19:57:13) 
Etin cinsi önemli, ama biz çelik tencerede yüksek ateşte zeytin yağı ile kavuruyoruz, ve hiç sert olmuyor. Şunu da deneyebilirsin, önce haşla biraz sonra kavur.


  • acetaminophen  (01.09.18 19:59:59) 
Mutlaka marinasyon. Mümkünse 1 gece önceden..

Soğan suyu Eti şahane çürütür. Süt ve soda da eklerseniz tuz karabiber ve zeytinyağı ile birlikte et lokum gibi olacak..
  • lambada  (01.09.18 22:36:19) 
Şarap, şarap sirkesi ya da en kötü ihtimalle beyaz sirke kullanarak marine edebilirsiniz


  • kedili madam  (01.09.18 23:15:12) 
etin çürümesi istenilen bir durum mu emin değilim, süte yatırmak yerine sarımsak ve zeytinyağlı sosa yatırıyorum. tabii istediğim baharatları da ekleyerek


  • probiyotik  (02.09.18 01:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.