[]

YKS Tercihleri Hakkında

Sayın arkadaşlar yks sınavında 202 puan almış ve 1.534.000 sıralamam var eğer ki meslek branşı tercih edersem 221 puan 548.000 e düşüyorum . ösym tercihlerimi kullandığımda en son tercihim 1.300.000 deydi.Şuanda herhangi bir yere yerleşemedim.Üniversite,istikametleri hakkında ve ek kontenjan hakkında size bir kaç soru sormak istiyorum.

1-) Ek kontenjanlar tahmininzce ne zaman açılacak?
2-) Ek kontenjan tercihi yapılırken kendi puanınınzdan 1 puan bile yukarısı yazılamadığı kendi puanına denk ve düşük puanlar yazılacağı söyleniyor,kendi puanından yukarı yazılabiliyorsa bunun töleransı nedir, yukarı yazmanın ne kadar bir şansı olabilir ?
3-) İstanbul esenyurt üniversitesi nasil bir üniversite , yerleşkesi insanları nasil (ankara çinçin gibi mi ? )
4-) Ankarada oturan birisi için bir sene kaybetmemek ve ekonomi şartlarını göz önünde bulundurarak şanlıurfa,gaziantep,gümüşhane,(bu biraz mantıksız ama Hakkariye) gidilir mi ?


şimdilik bunlar sağolun.

 
1- ösym açıklama yapacak
2,3,4 : bilmiyorum

  • rakicandir  (01.09.18 19:22:05) 
1- ÖSYM’yi takip et
2- kendi puanından yüksek KAPATMIŞ yerleri seçemezsin yani 20 kişi kontenjanın 20 si de kazanmış ama 1 i kayıt olmadıysa en düşük puanla eş yada yüksek olman lazım. Yaptığın tercih ölü olur.
Ama bölüm 20 kişi alıyordur 12 kişi başvurmuştur yani TABAN PUANI OLUŞMAMIŞTIR. O zaman tercih edebilirsin.
Büyük yazdıklarıma dikkat ye anahtar kelimeler bunlar
  • infernalcadre  (01.09.18 23:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.