[]

kahve bir tek bana mi cok pahali geliyor

simdi efenim; nero'da falan bir latte +sandvic aliyoruz afedersiniz 30 tl tutuyor neredeyse. gitsen ayri, gitmesen ayri. arkadaslarla bulusalim diyorsun hoop hadi starbucksa gidelim hadi nero'ya gidelim. ay sonu hesapliyorum bir ton para gitmis kahveye, atistirmaya.

ben artik kendimi ciddi enayi gibi hissediyorum ya. yoksa fakirligimden mi boyle oluyor:)) . bir yandan bakiyorsun a101'de insanlar cocuguna ucuz sut almak icin falan siraya giriyor. kendimi b.k gibi hissediyorum. arkadaslarima gitmeyelim cok pahaliya geliyor desem, kimse ayak uydurmuyor. sizin var mi bu konuda cozumleriniz, onerileriniz?

bu arada, kamp sandalyesi ile sahilde kendi kahvemizi yapip icelim dedik ama onda da sikinti cikiyor. ben sandalye tasimam diyen oluyor. cok sicak diyen oluyor vs vs

ps: sacma sapan yazdim, mobildeyim. sicaktan iyice dellendim

 
turkiye'de pahali.


  • baldur2  (01.09.18 15:25:20) 
Star varken neroya gitmek senin hatan. Starda 10 tl daha ucuza getirebilirsin.


  • melonsucker  (01.09.18 15:26:33) 
pahali evet. insanlar da farkinda ama ortamin cazibesine kapiliyorlar. Sosyal barligiz ya. (suru psikokojisi)
Gecen 26 liraya jacobs 200 gr cozunebilir kahve aldim, beni iki ay goturur. Bi thermos veya stanley termos ve filtre kahve ile de dedigin gibi sahil kenari veya sakin bir yerde kahve icmek daha akla yatkin acidan bence de. Yanina bi de tost yaparsin mis.

  • ben de hayal kurmak istiyorum  (01.09.18 15:29:26) 
para biriktirme temalı hemen hemen tüm yazılarda "starbucks'a gitmek yerine kahveyi kendin yapma" örneğini görüyorum. yabancı yazılar bunlar bu arada. o yüzden sanırım global bir problem bu. bir mekana oturma fikri hoş ama orada kahve gibi kolaylıkla yapılabilen, ucuz bir şeyi içip üstüne eşek yüküyle para bırakmak rahatsız ediyor. haliyle bence fakirlik ya da delilik değil bu. biraz tercih meselesi. paran olmayabilir veya vardır ama başka zevklerin için harcamayı tercih ediyorsundur. sende sorun yok bence o yüzden.

@cesario, abi sene 2018 oldu hala şu "markette 1 lira mekanda 6'ya satıyorlar" lafının anlamsızlığını idrak edemediniz. adam orada dükkan işletiyor, bilmem farkında mısın. istediğini ayağına getiriyrlar. günde 10-12 saat bilmem kaç kişi çalışıyor. elektriği, suyu, kirası var. senin de söylediğin gibi marketten alıp bankta yediğinde kimse gelip ekstra 5 lira almıyor. her şeyin yeri ve zamanı var. arkadaşlarınla bankta yersin de ne bileyim daha resmi bir ortamda ya da yeni yeni tanıştığın bir kızla marketten çekirdek alıp da bankta oturmazsın genelde. markette 1, mekânda 6 diyorsun... e ne yapsın mekân sahibi ve çalışanlar, taş mı yesinler?
  • der meister  (01.09.18 15:37:37) 
Tabiki gorece pahali. Ama soyle dusunebilirsin. Sadece kahveye degil ortama da para veriyorsun. Al git trzi olsaydi oralar fiyatlar daha farkli olurdu.


  • twelfth  (01.09.18 15:49:59) 
Sahile sandayle atıp çay/kahve abur cubur yemek daha mantıklı bana göre de. Ekonomik olarak da değil, daha çok zevk alıyorum.


  • John Bloor  (01.09.18 15:52:44) 
@ben de hayal kurmak istiyorum tam benim kafamda. Ben de aynı şeyleri yazacaktım. Ben de kahve tiryakisiyim; ama her şeyi kendim yapmaya çalışıyorum. Termos bardak önemli gidin güzel bir tanesinden alın. Starbucks dan değil ama, onlarınkini önermem.


  • noeldayın  (01.09.18 15:58:59) 
eskiden dışarı çıkınca biz de illa çay kahve içmeye bir yere gidiyorduk. artık termossuz adım atmıyorum. çıkıp bir dolanalım diyorsak ya termosa demleme çay koyuyorum ya da filtre kahve. park bahçe deniz kenarında oturuyoruz. baze kek falan da yapıp alıyorum yanımıza.
daha gençken pek sallamiyor insan aman ne uğraşıcam iççeğim bir kahve diyor ama yaş ilerleyince uğraşmak mesele gelmiyor bana kalırsa.
uzun süre sıcak tutan, dökülmeyen iyi bir termos şart.
arkadaşlarınız o kafaya gelmemiş henüz.
  • ozgur bir kusun hatirati  (01.09.18 16:18:13) 
Kahveden ziyade ztarbucks vb yerlerdeki o sacma sapan lezzetsiz aptal sandvicler atistirmaliklar pahali. Bir boka da benzemiyor hicbiri.

Kahveyi 1den fazla icemedigim icin pek pahali gelmiyor gelmiyor bana ama o atirmaliklar gereksiz pahali. Ben aciktigim zaman atistirmalikla idare etmeyi seven biri degilim, oturup doyana kadar yemeliyim. Starbucks'ta karnimi doyurmak icin 100tl lik yemem lazim. O paraya et yerim igrenc seyleri yiyip mideme iskence yapacagima. O yuzden pahali.
He kahveye gelince, ben starbucks kahvelerini icemiyorum, tadi kotu geliyor bana ve gidersem chai tea latte icerim genelde. 75kurusa alinan nescafe starbucks'in filtre kahvesinden cok daha guzel bana gore. Bedava versen icmem dokerim o filtre kahveyi.
  • stavro  (01.09.18 16:22:18 ~ 16:26:35) 
Benzer şeyleri düşünüyorum
Seninkiler yine starbuckçıymış ucuz görece
Daha saçma sapan yemekli bok gibi
Resturantlı yerlere gitmeyi sevmiyorum
Avmlerden de tiksiniyorum.
  • fasulyek  (01.09.18 17:02:52) 
Hadi Kahve zincirleri kira, maaş vs ödüyorlar.

Nescafe Xpress fiyatı bu ülkedeki en büyük saçmalıklardan bir tanesi.
  • ihanet kac kisilik  (01.09.18 17:06:23) 
bir tek sana çok pahalı gelmiyor sevglil crymeariver. bana da bir süre pahalı geldi ve düğmeye bastım. termos edindim. bugün ilk kez denedik sevgilimle. 1 litre su 2 tane demlik poşet çay mis gibi çay oldu maltepe dolgu alanına gidene kadar.migrostan da peynir,domates,zeytin,helva, kepek ekmeği,2 adet elma. mis gibi kahvaltı oldu.

2. termosu ve 2 tane de sandalye edinip kapital dünyaya olan savaşımı daha da ilerleteceğim.

bu tarz beslenince de sağlıklı oluyor. rahatız etmiyor bu sıcaklarda. kara kışa kadar böyle devam edeceğiz.
  • hemsta  (01.09.18 17:31:23) 
Kesinlille haklisin hocam. O arkadaslari degistir, hic komplekse girme, "bana fazla ve aptgalca geliyor bir kahve ve sandvice o kadar para vermek dostlar, kusura bakmayin" de hepsi bu.


  • dougsampson  (01.09.18 18:03:10) 
Orta boy sütlü filtre kahve 6,75 lira. Gidip büyük boy cheesecake'li şuruplu bilmemne almazsanız 15 lira tutmaz.

Ekleyeyim: Nero, Starbucks ve türevlerinden yiyecek almıyorum çünkü hakikaten pahalı.
  • yirmisantim  (01.09.18 18:07:57 ~ 18:15:48) 
düzgün bir espresso makinesi 5-15 bin tl arasında değişiyor. Evde yapmaya kalksan yine maliyet düşük değil.

Düz nescafeyi sütlü yapsan maliyeti bardak başına 2-3 lirayı bulur.
  • gölgede aynı  (01.09.18 18:11:18 ~ 18:14:41) 
yaninda yiyecek aliyorsunuz diye o kadar pahali geliyor. kahveler yiyeceklere gore gorece daha uygun. yemeginizi onceden evde veya baska yerde yiyip kahve icmeye gidin, ciddi tasarruf olacaktir.


  • orange coffee  (01.09.18 18:44:04) 
Kahve pahali bir sey ki zaten. Direkt ticaretten gelen kahvenin 250 gr. 5 Euro. Biraz daha iyi bir blend alsam mesela, 7 Euroya kadar da cikiyor espresso icin. Filtre icin aldigimin kilosu 20 Euro yine. Evde yapiyorum kahvemi cok buyuk oranda ve fiyatlar boyle.

Iyi kahve icin iyi ogutucu, iyi makine vs. derken ciddi masraflar yapiliyor. Her gün french press de icerim ben diyorsaniz oyle olmaz tabii ki.

Ama sizin sorun gordugunuz sey baska. Disarida yemek-icmek ulkede luks bir aktivite. Boyle dusunurseniz hep enayi gibi hissedeceksiniz.

Plastige sarilmis hicbir sandvice, tatliya -acliktan olmuyorsam- para vermem, o parayi hic vermem. Amerikan tipi "kahveciler" benim dikkatimi cekmiyor bu nedenle. Önerim, ücüncü nesilcilere gitmeniz, en azindan farkli seyler denersiniz ya da plastikte atistirmalik almaktan kurtulursunuz.
  • buf-e kür  (01.09.18 19:17:04) 
bu sektörden ekmek yiyen biri olarak bildiriyorum: bildiğin enayilik! ayda yılda bir, ya da arkadaş/sevgili ile arada takılmaktan bahsetmiyorum. her gün mekanlara gidenler var.

param olsa, her gün gidip aptal bir mekanda oturmam. lcd'lerde akan acayip güzel doğa görüntülerine bakıyorum ve çalıştığım 9 aydır hemen her gün gelen gruptaki bir elemanın harcamasını hesaplıyorum: yaklaşık 20 bin tl!

deli misin aga sen? bir şişe su 3'tü, 3,50 oldu; meşrubatlar 7,50... oturduğun yer, bir kapalı kutu. çık git dünyayı gez, altın at kenara at da demiyorum bak.

izin günlerimde kendi bütçeme göre "çok" para harcamakla birlikte, yalnızsam;ki genelde yalnızım :) evde yer içerim genelde. yemeği eve söylerim, içkimi evde içerim.

ister tasarruf, isterse de daha faydalı şeylere harcamak gibi nedenlerle, bu "harcama kültürü"nü çok doğru bulmuyorum.

kendi çevresinde "çok para harcar" diye bilinen biri olarak yazdım ayrıca.

@ihanet kaç kişilik, + 1

4,75 nedir hacı ya? bir redbull da aynı.
  • runagain  (02.09.18 23:18:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.