[]

buzdolabı alırken neye bakmak lazım

ben sadece fiyatına dikkat ediyorum ama enerji menerji falan bir şeyler yazıyor anlamıyorum :( neye bakmak lazım?




 
enerji sınıfı minimum A+ olsun. dondurucu kısmının altta olması daha kullanışlı. hacmine, boyutuna dikkat et. Yorumları mutlaka oku, özellikler aynı gibi görünse de bazı cihazlar yiyecekleri daha uzun süre taze tutabiliyor. dondurucu karlanma/buzlanma yapıyor mu onu yazarlar yorumlarda.


  • cowboy  (01.09.18 12:56:31) 
1- enerji sınıfı
2- iç hacmi
3- kullanılabilirlik (rafların pozisyonu vs.)
4- garanti süresi
  • giovanne  (01.09.18 13:00:23) 
Eğer benim gibi boyu kısa birileri varsa evde dondurucu kısmının eski usül Üstte olması, dolap kısmını o kişinin daha rahat kullanmasını sağlayacaktır misal ben buna dikkat ederdim, bunun dışında evdeki tencerelerin ortalama büyüklüğünün sığabileceği en az bir raf Olmalı, tercihen orta raf, kahvaltılık kısmının ayrı olması her zaman tercihimdir ve enerji tasarrufu maksimum yahut maksimuma yakın Olmalı diyenlere +1:)


  • alobuyrunbenlutfiyefidillioglu  (01.09.18 13:05:53) 
İçinin ve dışının temizliği kolay yapılabilir mi ona bak, parmak izi bırakmayan kaplama vs. Oluyor. Kolay çekilip altı temizlenebiliyor mu vs. Normal soğutucu 4, dondurucu kısmı -18 olması gerekiyor, güç tasarrufu, kapı kolu yönü ayarlanabilir olması sağ veya solak için. Diğerleri yazılmış zaten.


  • ne zaman emekli olacagim  (01.09.18 13:12:14) 
unutmadan, kapak yönünün değişebilir olması önemli. başka bir eve taşındığında açılış yönü ters kalıp sıkıntı yaratabilir.


  • cowboy  (01.09.18 13:12:39) 
benim ilk baktığım şey haftalık pazar alışverişimi karşılayacak kadar iç hacminin büyük olmasıydı.

alobuyrunbenlutfiyefidillioglu +1. kısa boylu olduğumdan mütevellit bende buzluk kısmının üstte olmasını kullanışlı buluyorum. A+ ve yukarısına bakmanı tavsiye ederim elektrik sarfiyatı açısından. rafların ayarlanabilir olması önemli tıpkı fırın gibi. memleketten peynir geldi mesela alt rafı hop yukarı taşıyınca raf aralığı büyüdü ve peynir bidonu sığmış oldu.

ve bence en önemli şeylerden birisi servis. herhangi bir arıza durumunda servis hizmetinin iyi ve kolay erişebilir olması gerekiyor.
  • dedim ben sana  (01.09.18 13:19:50) 
Şişelik ve yumurtalık için uygun bir dizayn olsun, dev gibi buzdolaplarda 10 tane yumurta koyulacak yer oluyor bazen.


  • John Bloor  (01.09.18 13:55:28 ~ 13:56:09) 
Amerikan mutfaksa, calisma gurultu seviyesi en onemli etken. Buna dikkat edilmezse salonda otururken zangir zangir bagiran bir dolap delirtebilir.


  • lynda.com  (01.09.18 16:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.