[]

Erteleme ve Kaçma Davranışı ile Mücadele

Tüm young guru'lara selam ederim.

Ertelemeye ve vazgeçmeye yatkın bir mizaca sahibim. Önceleri bir şekilde bununla savaşabiliyordum ama son zamanlarda bu artık ciddi bir probleme dönüşmeye başladı. Örnek vermek gerekirse, sosyal bilimciyim, ta kışın yazmaya ve yayınlatmaya niyet ettiğim makale için hiçbir adım atmadım, şimdi de yazmaktan vazgeçtim. Önümüzdeki günlerde yapmam gereken 30-40 dakikalık bir sunum var, henüz hazırlamadığım gibi, etkinliğe katılmasam mı diye düşünüyorum. Yalnızca yazı çizi işlerinde değil, para kazandıracak işleri bile amaan boşver deyip iptal ediyorum.

Bu durum tembellik mi, özgüven eksikliği mi, bir çeşit depresyon durumu mu, auram mı bozuk, nedir?

Kendimi motive edemiyorum, anında vazgeçmeye dünden hazırım. Ama bu durum beni içten içe yaralıyor. Kendimi verimsiz ve anlamsız hissetmeme neden oluyor.

Bu durumu nasıl çözerim? Ne tavsiye edersiniz? Her türlü tavsiyeye açığım.

Bereketli günler dilerim.

 
tukenmislik sendromu veya yorgunluk olabilir. dinlenmek iyi gelebilir.


  • medievalman  (01.09.18 11:53:29) 
Erteleme hastalığı diye bir şey var.
Prokristinayşın diye bir kitap var

  • fasulyek  (01.09.18 11:58:43) 
Bu durumu nasıl çözerim? - İyisiyle kötüsüyle kabul edeceksin en başta kendini. Her şey mükemmel olmak zorunda değil, olamaz da zaten. 1 adım atmak 100 kez niyet etmekten/düşünmekten daha fazla ileri götürür seni. Motivasyon tabanlı bir çalışma tarzından çok disiplin temelli bir çalışma stratejisine ve hatta hayat tarzına geçiş yaparak durumu çözebilirsin. Israr edeceksin. Tüm olay bundan ibaret, inan başka bir şey değil.


  • fırt  (01.09.18 12:17:27) 
Tek başına düzeltebileceğinden emin olamıyorsan bir psikolog yardımıyla da deneyebilirsin. "Ertelemek, hayatı kaçırmaktır." Ya da buna benzer bir laftı, kendime hatırlatıp duruyorum ben de arada.


  • ne zaman emekli olacagim  (01.09.18 13:42:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.