[]

Avrupa birliği

Avrupa birliği bizi alır mı 10-15 yıl içinde? Hadi 20 olsun. Valla dalga geçmiyorum. Son durumu merak ettim. 3 yıl önce bir dil kursunda hocamız ''açılmayı bekleyen çok fazla madde'' var demişti.Ve çok uzun yıllar alır demişti. Bu doğru mu?




 
Almaz


  • siestaa  (01.09.18 01:04:36) 
2002-2007 gibi 20 yıl geçerse belki. O zaman sağlam adımlar atılmıştı.


  • signore  (01.09.18 01:08:36) 
"imkânsız" demekten çekinecek olursak ihtimalin %1 olduğunu söyleyebiliriz önümüzdeki 20 yıl için. kaldı ki 2040'a yaklaştığımızda ortada avrupa birliği olur mu, orası da şüpheli. şimdi bile kendi içlerinde yeterince sağlam değiller. millet çıkmaya uğraşırken bizim girmemiz için 40000 fırın ekmek yememiz lazım. en başta mevcut hükümetin zaten öyle bir derdi yok, olsa bile çoook uzun yıllar reform üstüne reform yapmamız lazım şakkadanak metoduyla. olmaz o iş. bu kadar cahilleşmiş, eğitimden ve dünya gerçeklerinden uzak kalmış bir topluma EU'yu kabul ettirmek de kolay değil artık.

ben de mesela azılı bir alman hayranı olmama rağmen kokoreç yasaklanacaksa istemiyorum avrupa birliği'ni ehehe. thug life.
  • der meister  (01.09.18 01:11:33 ~ 01:12:09) 
Erdoğan ve şürekası yönettiği sürece imkansız. Bu birinci sebep.

İkincisi AB salak mı da İran, Suriye, Irak gibi götüme benzeyen ülkelerle komşu olma riskine girsin. Türkiye gibi tampon ülkeyi bulmuş. Ticaretini yapar, karışmasını istemez ama birliğine de almaz.

Üçüncüsü Kıbrıs. Biz Kıbrıs üstündeki haklarımızdan vazgeçmedikçe AB üyeliği şeklen imkansız. Çünkü AB üyesi bir ülkeyi biz tanımıyoruz. AB üyesi olan bir ülke de bizim toprağımız olan KKTC'yi tanımıyor.

Bak daha hayvan gibi nüfusumuz, çomar insanımız falan demedim. Bunlar ikincil sebepler. Ana sebepler üsttekiler.
  • bos gezenin bos ustasi  (01.09.18 01:32:41) 
bos gezenin bos ustasi +1
türkiye ab'ye komşu olmak için harika, ab üyesi olmak için kötü bir ülke

  • dafuq  (01.09.18 01:47:54) 
kıbrıs sorunu çözülmedikçe almazlar. zaten maddelerin açılamamasının sebebi kıbrıs. o yüzden bloke yedik. kıbrıs için de öyle tamamen bir çözüm gerekli değil, sadece türkiye'nin g.kıbrıs'ı tanıması, limanlarını filan açması gerekiyor. bence hükümet isterse olmayacak iş değil çünkü ab üyeliği "abi bizi istemiyorlar o yüzden almıyorlar" tarzı keyfi bir şey değil. belirli başlı yönetmelikler var. uygulayınca giriyorsunuz.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (01.09.18 05:25:06) 
No fucking way.


  • stavro  (01.09.18 08:59:14) 
Asla almazlar. Cunku bu nüfusla ab'de yonetimde etkin oluruz. Buna izin verirler mi sizce? Bunu nasıl atlıyorsunuz anlamıyorum.


  • herhaltibiliyoring  (01.09.18 10:46:38 ~ 10:50:39) 
Haçlı birliği ora


  • her gece aç  (01.09.18 11:14:42) 
15 yıl sonra avrupa birliği olmaz.

sürekli orda işler çok tıkırındaymış gibi düşünüyoruz ama ciddi sıkıntılar var. sözde yunanistan denetim süresinden çıktı ama nereye çıktı? gene iflas vermesi falan çok olası. onu takip edecek italya var, ispanya var, portekiz var. ekonomik durumlar çok iyi değil. ingiltere'nin brexit'le çıkması da hiç iyi olmadı. onun kendini kurtarmış olacağını gören diğer ülkeler ve bu akdeniz ülkelerinin ekonomik sıkıntılarıyla birlikte 2-3 ülke daha çıkıyoruz dese, çöpe zaten.
  • metrobus yoluna kacan angus  (01.09.18 11:30:12) 
almazlar diyorum


  • basond  (07.09.18 18:13:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.