[]

Likya yolu - kamp oneriler??

Selam ey papua yeni gineliler,

Mugladan baslayip kamp yapa yapa likya yolunu yurumeyi planliyoruz.

Sure 10 gun.

Buralari bilen, mutlaka gorulmesi gerek dediginiz yerler ve/veya kamp cadir hayatiyla ilgili her turlu oneriye acigiz. Yanimizda olmasi gerekenler falan filan gibi de olabilir.


Hadi herkes bi guzellik yapsin :)

NOT: yeterince guzel oneri gelirse gezi sonunda oludenizde ciplak denize girip fotografini buraya atip hepinizi mukafatlandiracagim.

 
ben 5 gün civarı yürümüştüm, ovacıktan patara yakınındaki xanthos'a kadar.

yürürken en önemli şey ağırlık ya, olabildiğince az yük alın, henüz almadyısanız çadırın matın tulumun hafifini alın. kullanmayacağınız hiç bir şey götürmeyin, ben mesela dürbün götürmüştüm bakarız sağa sola diye o 1 kiloyu bile atmak istemiştim yolda.

yol zaten her gün bir yerleşime uğrayacak şekilde düzenlenmiş, 1 haftalık konserve taşımanıza gerek yok, illa ki bakkallarda falan bulunuyor. kap kacak yemek ocak vs. de taşımayın yok yere.

faralyadan kelebekler'e iniş var ama yükle olmaz bir de onun çıkışı var, o yüzden denemeyin. ben denedim, gerek yok.

Likya yolunun geneli inişli çıkışlı engebeli, bu sebeple yürürken genelde ayaklarınza bakacaksınız ve çok kolay bir parkur da değil. ayakkabılarınız önemli.

Bu yokuş konusu kamp alanı ararken de problem oluyor, mutlaka hava kararmadan kampınızı kurmuş olun.

Bir de alerjik reaksiyonlarınızı gözden geçirin, bol miktarda arı var.
arkadaşımı eşek arısı sokmuştu mesela, alerjisi varmış o yüzden yarıda kesmek zorunda kalmıştık yürüyüşü.

kolay gelsin, iyi yolculuklar şimdiden.
  • ilkot  (31.08.18 13:40:04) 
Bu sıcaklarda gitmeyin yollarda rezil olursunuz.

İlk gün Babadağ ı geçip kelebekler vadisi üzerinde kamp atın.
  • bana her yer cehennem  (31.08.18 14:02:09) 
geçen sene 13 gün yürüdüm kaşa kadar.

mutlaka sneakers bir ayakkabı giyin, bot giymenize gerek yok. ingiliz karbonatı alın eczaneden ve sürekli çoraplarınızın içine dökün. nemi alır, nasırı önler.

sırtınızdaki yük bir yerden sonra iki üç katına çıkıyor ama 1 gün sonra alışıyorsunuz. baton çok ama çok destek oluyor o patikaları çıkarken. aman diyim 20-30TL bişi. İki tane alırsanız daha iyi olur.

benim tavsiyem, faralyada bi tane pansiyonda konaklayın. çadırcılar için yerleri var, biraz kazıkçılar ama pazarlık yapın. bırakın yükünüzü öyle inin aşağı. şişko değilseniz ve yanınızda kadın yoksa çok zevk alırsınız hem inerken hem çıkarken. gün batımı, denizi çok güzel.

Faralya (kelebekler vadisi)'nden Kabak koyuna giderken otostop çekin, özellikle turistler alıyorlar. boşuna vakit kaybetmeyin. Kabakta çok fazla çakma hippi vardı ve gürültü yapıyorlardı. o yüzden biz sadece orda dinlendik ve Cennet koyuna yürüdük. Unutulmaz anılarımdan biri.

Cennette mutlaka sahilde bi gece geçirin. O gökyüzü muazzam.. Orda bi camping alanı var yemek te veriyorlar uygun fiyata.

Cennetten tekrar patika çıkıyorsunuz, bozulmuş bir vadiden, ayaklarınızın arasından kayan kayalara tırmanarak yediburuna çıkılıyor. Challenge seviyorsanız mutlaka deneyin.

Saklıkenti görmediyseniz bence otostopla oraya da uğrayın derim. Ordaki işletmeler gece bahçede konaklamanıza izin verirler.

Aklıma gelenler bunlar.
  • plastic_angel  (31.08.18 22:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.