[]

Aylık lensler neden 1 ay boyunca gözde kalmamalı

Bu olmayacaksa neden gözlük yerine tercih edilsin ki. Bazı kişiler hic cikarmadiarini söylüyorlar ama ben denedim 5 gün bile çıkarmadan durulmuyor. Ama her gece çıkardıktan sonra gözlük kullanmak daha rahat oluyor.




 
kısa süreliğine de olsa özgürlük sağlamak, estetik? aylık lens demek 1 ay boyunca aynı lensi kullanabilmek demek 1 ay gözde kalması için üretilmiyor neden böyle bi algı var bilmiyorum.

ben mesela işe giderken takıp eve gelir gelmez ellerimi temizleyip çıkarıyorum bir gün yanımda kutum+solüsyon olmadan başka bir yerde yatmak zorunda kaldım lensle uyudum. ertesi gün aynaya baktığımda gözlerim kan çanağıydı. konjonktivit olmuşum 1 hafta geçmedi damlayla falan anca ama o hafta bildiğin çin işkencesiydi. sürekli gözlerimin sulanması, çapaktan yapışıp açılmaması,batma,kaşınma falan tövbe ettim mümkün olduğunca kısa süre takmak için kimseninde yaşadığım sıkıntıyı tecrübe etmesini istemem.
  • klakie  (31.08.18 04:19:17 ~ 04:36:44) 
Her gün çıkardığımda bile aylık lenslerle rahat değildim. Zaten her gün takmak da istemediğimden günlük lense geçtim. Bırak gözde tutmayı her akşam çıkarıp, sabah sıfır lens takıyorum yani. Ayrıca uzun süre lens kullanımlarında belirli bir yıldan sonra lens takması yasaklanan birçok arkadaşım oldu. Bu sebeple hele ki gözde durabilenleri bile gözde tutarak günlerce durmayın derim.


  • yellow brick road  (31.08.18 09:58:40) 
O zaman lens takmanin mantığı ne. Neden aylik diyolar ki. Günlük niye vermiyorlar onu anlayamıyorum. Ki 1 ay taktigini söyleyen arkadaşlar vardi.


  • her gece aç  (31.08.18 10:58:42) 
Benim aylık lensten beklentim solüsyon falan ugrasmadan kutusundan çıkarıp takmak ve 1 ay boyunca unutmak. Yoksa günlük lensten farkı ne anlamadım

@klaike sen de panik yapmışındır doktor da keklemistir seni.
  • her gece aç  (31.08.18 11:00:22) 
kardeş sen olayı yanlış anlamışsın, senin aradığın ürün: night&day lensler.

ama her halükarda gece lensle uyunmaması gerektiğini düşünüyorum. uzun vadede problem çıkabilir. doğru kullanıldığında kontakt lenslerin insanlık tarihindeki en önemli icatlardan biri olduğunu düşünüyorum.
  • novotni  (31.08.18 14:41:39 ~ 14:46:39) 
Cünkü gözlük takinca yakismiyor. Biz de lens kullaniyoruz.

Aylik lens bir ay boyunca kullanilabilecek lens demek +1
  • chitosan  (31.08.18 15:09:44) 
@novo o zamn aylık lensin günlükten ne farkı kaliyo


  • her gece aç  (31.08.18 22:50:50) 
aylık lensler gerekli günlük bakımları yapılması şartıyla uzun süre kullanılabilecek şekilde üretilirler. günlük lensler ise kullan-at mantığı için üretilir. bir örnekle açıklamak gerekirse askerde (hijyen koşullarının da zayıf olduğu düşünüldüğünde) lensi her gece solüsyona koymak zor olabilir, burada günlük lens tercih etmek mantıklı olabilir. tabi ki her ne kadar üretim maliyeti çok daha düşük olsa bile adetin fazlalığından dolayı aynı periyod için günlük lensler daha pahalıdır.


  • novotni  (22.09.18 01:21:19 ~ 01:23:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.