[]

hukuk sorusu

başlık için kusura bakmayın, konuyu kısaca anlatayım.
A ve B kişileri kardeş, bunlara %50 olacak şekilde bir tatil bölgesinde bir ev miras kalmış.
A kişisi evi 360 bin’e bir Alman’a satmış, Alman parayı yatırdıktan sonra A kişisi 180 bini B’ye göndermiş. B parayı almış ama sonra satışa razı olmayınca noterde (ya da tapuda) satış gerçekleşmemiş. (Hatta B kişisi gitmiş bu eve yerleşmiş.)
Alman kadına parayı geri vememişler, A B’yi suçlamış; B A’yı suçlamış ancak parayı da geri göndermemiş.

Alman kadının parayı geri alma şansı hiç yok mu? ( bu arada A ile B kavgalı, normalde görüşmüyorlar)

 
parayı neden geri vermiyor ? inkar mı ediyor almadığına dair ?


  • paudi  (30.08.18 20:56:29) 
ne saçma bir durum. B tam bir şerefsiz. satmıyorsan parayı iade et. dolandırıcılıktan farkı ne. hukuken böyle olması lazım normal şartlarda. hukuken alamıyorsa başka türlü ben olsam belli bir hizmet bedeli karşılığı o parayı söke söke B den alacak olanlarla iletişime geçerdim.


  • kelepir  (30.08.18 20:57:14) 
@paudi
kavgalı olduğu için “yatırmasaymış kendi ödesin” diyor.

  • cedex  (30.08.18 21:15:05) 
haksız zenginleşme var
mahkemeye versin
b kişisi 180 bini neye karşılık almış
diyelim mahkemede borcu vardı dedi
o zaman a kişisi 180 bini nasıl kazandı ?

her türlü mahkemede sonuçlanır. a kişisinin alman kadın lehine yapacağı tanıklık ile b kişisinden kan alırlar kan
  • bana her yer cehennem  (30.08.18 21:45:20) 
Senetle ispat edemiyorlar sanırım. A, B'ye parayı nasıl göndermiş bankadan gönderdiyse açıklama kısmına ne yazmış?


  • manuelka  (30.08.18 23:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.