[]

Cinsel ilişkilerini çekip koymak psikolojik rahatsızlık mı?

Twitter'daki ifşa sayfalarını gösterdi bir arkadaşım (bilmeyenler için, çiftler cinsel ilişkilerini çekip başkalarına gösteriyorlar.) Bu bir psikolojik rahatsızlık mı, teşhircilik diye internette araştırdım onu bununla bağdaştırmıyorlar. Bir insan niye en özel anlarını bütün herkese göstermek ister ki, yargılamak için değil anlamak için soruyorum. Bir de bu sayfalarda kocalar karıları başkalarıyla ilişkiye girerken çekiyor mesela, türk toplumunda bildiğim kadarıyla bu cinayet sebebiydi. Bu insanlar bunları niye yapıyor acaba.

Bu cinsel davranışların psikolojisi hakkında nereden bilgi edinilebilir, kitap vs.


 
Psikolojik rahatsızlık olması için günlük hayatını olumsuz etkiliyor, bu durum yüzünden normalde yaptığı şeyleri yapamıyor olması gerekiyor. Anormal şeyler yapmanın altında psikolojik anomaliler yatabilir ama bu durum ortada bir hastalık ya da bozukluk olduğunu göstereir diye bir kaide yok.

Bundan 30 sene önce ayağının fotoğrafını çekip evinin önüne assan linç yerdin, şimdi aynısını sosyal medyada yapınca tuhaf durmuyor. Mahremiyet konusu kişisel, o insan için seks o kadar da mahrem olmayabilir. Bunu sırf "özgürlüğü" için yapmıyor, kabul, ortada bir ilgi çekme durumu var ama bunun bir rahatsızlık olması gerekmiyor.
  • Bruce  (30.08.18 06:50:40) 
fantazi. rahatsizlik oldugunu dusunmuyorum cogunlukla


  • hot potato  (30.08.18 07:39:18) 
Çok güzel yapıyorum herkes görsün isteği galiba
Olm twitter ne iğrenç yer ya
Türklerden tiksindim az estetik az şehvetli olsunlar.
Gördüklerimin hepsi. İğrenç
  • fasulyek  (30.08.18 09:25:09) 
kişilik bozukluğu.


  • lata  (30.08.18 09:44:42) 
Ferre sitelerinden gelen para


  • rastocasdelay  (30.08.18 10:02:30) 
(bkz: tits or gtfo)


  • datnet  (30.08.18 14:24:09 ~ 14:24:27) 
Bruce+1

hayır değil. bizim hoşumuza gitmeyen ya da aklımıza yatmayan her davranışa psikolojik rahatsızlık demiyoruz. bazıları da eşcinselliğe hastalık diyor mesela, çünkü onlara göre yanlış. ancak psikoloji öyle bir şey değil.

DSM-5 tanı kitabı vardır, orada dünyada kabul gören psikolojik rahatsızlıklar listelenmiştir. ona bakabilirsiniz. ya da google'a cinsel işlev bozuklukları ya da cinsel sapkınlık bozuklukları yazabilirsiniz. Siz sapkınlıkla alakalı olduğunu düşündüğünüz için onları söyleyeyim. şu an cinsel sapkınlık bozuklukları olarak kabul edilenler:

Gözetlemecilik Bozukluğu (Diğer kişinin izni olmadan gözetlemek)
Göstermecilik Bozukluğu (Yolda insanlara penisini gösterenler mesela)
Sürtünmecilik Bozukluğu (Açıklamaya gerek yok sanırım :)
Cinsel Maşosizm Bozukluğu
Cinsel Sadizm Bozukluğu (Diğer kişinin izni olmadan)
Pedofili
Fetişizm
Karşıgiyim (travesti) Bozukluğu

Bütün bunlar için ilk önce şöyle yazar: Bunlar klinik açıdan belirgin sıkıntıya ya da toplumsal, işle ilgili alanlarda ya da diğer önemli işlevsellik alanlarında işlevsellikte düşmeye neden olur. Ancak böyleyse evet o kişide bu bozukluk rahatsızlık var diyoruz.
  • şubatsonrası  (30.08.18 14:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.