[]

ambulans ile özel hastenin acil servisine gittiğimizde para ödüyor muyuz?

acilde yapılan tüm işlemler serum tahlil vb için ücret ödeniyor mu? özel hastaneye ambulans yolu ile gidildiğinde.




 
cevabı bilmiyorum ama şöyle bi düşündüm de ambulansta hafif bi gözümü açsam mesela acıbadem yazısını falan görsem korkudan inmem o ambulanstan:)


  • bobinhoo  (29.08.18 09:56:36) 
kağıt üzerinde bedava ama bir çok özel hastane işin çakallığına koşup acilden değil poliklinik girişi yapıyor. böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen 184'ü arayın.


  • teritori  (29.08.18 10:25:18) 
ambulans ile kastın eğer ağır bir rahatsızlık ise almazlar. ben karın ağrısı ile gittim, apandisit çıktı. ultrasondan tut da yatak ücretine kadar bir kuruş da ödemedim.


  • giovanne  (29.08.18 10:28:29) 
ben de trafik kazası nedeniyle ambulans ile koç üniv hastanesine gitmiştim geçen yıl 1₺ bile ödememiştim acilde yapılan işlemler için. ama bu para ödememe durumu kaza sonucu gittiğim için miydi tam bilmiyorum yani normal hastalıktan dolayı ambulans ile acile gidildiğinde de para ödeniyo mu onu öğrenmek istemiştim.


  • ezkaza  (29.08.18 10:37:30) 
112 sizi acil bir vaka için bir özel hastaneye götürdüyse hiçbir ücret ödemezsiniz. çünkü artık aralarında protokol var, hastaneler basamak usulüne göre kategorize edildi. özeller 112'nin getirdiği hastaya ücretsiz bakmak zorunda.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.08.18 11:12:55) 
babamı kemoterapi sonrası sendromlardan dolayı tansiyonu 4-9 ile ambulansla medical parka götürmüştük. baya para aldılar yahu.


  • suicides underground  (29.08.18 11:16:01) 
+1 teritory

ayrıca "giovanne" demişki ki "ben karın ağrısı ile gittim, apandisit çıktı. ultrasondan tut da yatak ücretine kadar bir kuruş da ödemedim." ancak apandist çıkmasaydı gaz sancısı olduğu ortaya çıksaydı kol gibi fatura geçireceklerdi. çünkü gaz sancısı acil değil. e peki ultrason çekmeden vakanın acil olup olmadığını nerden bilecekler? bilemeyecekler, yüzde 50 şans.

birkaç ay önce burda biri sormuştu. eleman fenalaşan annesini en yakın hastaneye götürüyor, şansa o hastane de özel hastane. annesine beyin kanaması olma ihtimaliyle tomografi çekmişler, beyin kanaması olmadığı belirlenince uçuk bir fatura çıkarıyorlar. eleman hani aciller ücretsizdi diyor, hastanedekiler beyin kanaması olsaydı ücretsiz olurdu diyor. eleman e tomografi çekmeden nerden bileceksiniz beyin kanaması olup olmadığını diyor, hastanedekiler biz orasını bilemeyiz, mevzuat gereği ödemeyi yapmaya mecbursunuz diyor. bunlara ne yapabilirim diye sormuştu.

sonuçta ödemeyi seve seve yapacaksın bilgisi gelmişti diğer duyurudaşlardan.
  • yemrem  (29.08.18 15:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.