[]

presonus ses kartında mikrofonda cızırtı sorunu

mikrofonda kaydı hemen almıyor, biraz bekletiyor ve ses kalitesi çok kötü. mikforonum kaliteli bi mikrofon ve sağlam.ses kartım bu: (git: urun.n11.com

bunu nasıl düzeltebilirim?


 
aynı ses kartı bende de var.

benim aklıma ilk kablo geldi. kaliteli bir kablo ile tekrar deneyin.
  • jamiro  (28.08.18 23:57:06) 
Kaydı hemen almaması buffer sorunu, ses kartının asio'suna geçin (geçmediyseniz) ve buffer size'ı da kayıt esnasında işlemcinizin izin verdiği kadar düşürün 512'nin üzeri bariz bir gecikme hissettirir.

Cızırtı için Kablonuzun iki tarafının da xlr olduğunu varsayıyorum, başlıklarını çıkarın kablonun ve bakın 3 pin de lehimli mi yoksa balanssız lehimleyip geçmişler mi kabloyu?

Kaliteli mikrofon nedir bu arada?
  • hedep  (28.08.18 23:59:37) 
teşekkür ederim, mikrofonum shure sm 58

mic. kablo uçlarının lehimli olup olmadığını nereden anlayablirim? normal görünüyor.

ses kartının asio'una geçmek demek bilgisayarın ses ayarlarından input ve output'u harici ses kartı olarak seçmek mi demek?

biraz teknik işlerden anlamıyorum :/
  • durme  (29.08.18 00:05:18 ~ 00:09:42) 
kablonun en ucundaki konnektörün kapağını açın (vida olabilir üzerinde) içinde üç tane mi kablo ayrı ayrı bağlı konnektöre yoksa iki tane mi yoksa üç kablo gelip ikisi birleşip toplamda iki yere mi bağlanıyor buna bakmak lazım. (yeni fabrikasyon bir xlr kablo da çözecektir şüphe bırakmadan, xlr dediğim mic girişi jack dediğim line inst girişi tipi konnektörü bu arada)

kullandığınız daw'ın (yani kayıt programı işte) ayarlarından windows ise asio, mac ise core audio'yu presonus olarak seçmeniz lazım onu seçtikten sonra (zaten seçili de olabilir) altta buffer size, buffer X'li bir değer olacak aşırı geç geliyorsa 2000 4000'lü değerlerdedir onu aşağı çekebildiğiniz kadar çekin. Bilgisayarınızın gücü yetmeyecek kadar aşağı çekerseniz de bu sefer çıt pıt sesler gelmeye başlayacak playback'te de monitoring (dinleme)de de.

Hangi yazılımı kullanıyorsunuz kayıt için? Yanında gelen studio one mı?

(bu arada işletim sisteminizin ayarlarını harici ses kartı olarak seçseniz dahi ayrıca daw'da bambaşka ses kartlarını seçebilirsiniz hatta güncel daw'lar birden fazla ses kartı seçmenize bile olasılık tanıyor, yani işletim sisteminden seçtim default card olarak program da otomatik görür demeyin)
  • hedep  (29.08.18 00:16:20 ~ 00:27:27) 
studio one da var, ama ben basitliği sevdiğimden acoustica mp3 mixer kullanıyorum.

ayarlarda ikisini de ione seçince mic'ten hiç ses gelmiyor.

bir de ses gecikmesi probleminden öte ilk kayda basıldığında 3-4 saniye kayıt almaması problemi var. :(

studio one'da da seçme şansı yok sanırım. bulamadım.

ancak acoustica'da seçebiliyorum. orada da yukarda bahsettiğim gibi oldu ne yazık ki.
  • durme  (29.08.18 00:58:49) 
ben yerinizde olsam daha düzgün bir daw kullanırdım. Eğer elinizde başka daw yoksa yanında hediye edilen Studio One da gayet iş görür. Ayarları yapmak için ise YouTube'da tutorialler olacak.


  • jamiro  (30.08.18 11:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.