[]

Cheesecake satan dükkan açmak?

Eşimle girdiğim minik bir iddia sonucu hayatında yumurta bile kırmayan ben cheesecake yapmaya karar verdim. İnanılmaz lezzetli oldu. Sonra elim alıştı, her yiyen yediği en güzel cheesecake olduğunu söylüyor. Diyorum ki, minik bir pastacılık kursuna gitsem, kendimi geliştirsem 8 10 çeşit çizkek çeşiti satabileceğim minik bir çizkekci açsam. cafe değil de daha çok paket satışa yönelik bir mekan. mesela yaşadığım şehirde (kayseri) profiterol evi diye bir mekan var, çok arada derede, cadde üstü filan değil. oturup yiyemiyosun zaten, direk üretime yönelik, ama siparişlere yetişemiyorlar, ne zaman gitsem yarım kiloyu zar zor veriyorlar. ben de öyle bir mantıkla başlasam ne olur ki? batsam ne kadar batarım sizce? tutsa ne kadar tutar?




 
Batma tutma maliyet falan hiç bilmiyorum da izmirde öyle bir yer vardı baya da dolu oluyordu güzel fikir bence.


  • pastörizesüt  (28.08.18 22:24:11) 
yürü kardeşim gerçekten iyi yapıyorsan durma gir işe yeter ki reklamını iyi yap


  • basond  (28.08.18 22:25:55) 
En azından başlarda evden yap sat bakalım. Zamanla geliştirirsin.


  • idexo  (28.08.18 22:27:15) 
maalesef lezzetli olanın değil reklamlı olanın tutulduğu bir dönemdeyiz. en leş yiyecekler için bile milletin sıra beklediği günlerdeyiz. dolayısı ile önce reklam işine kafa yorman gerek. Instagram'dan mesela yardırman lazım. orada -sözde- gurme hesaplar var, onlarla iletişime geç, reklamını yapsınlar. böyle böyle devam et. tadını falan siktir et anlayacağın, reklama aban.


  • giovanne  (28.08.18 22:30:03) 
Benzerini sufle için (butik sufle durağı:) ) arada düşünüyorum etraf gaz veriyor ama bende o cesaret ve sermaye yok.
Arada kendimce düşünce benim aklima şu dezavantajlar geliyor haliyle cesaretim kiriliyor.
Yapacak kişi ben olacağım için malzemenin tazesini kovalamak gerek. Bunun için de güveneceğin bir eleman olmalı. Benim için misal yumurta, tereyağı ve bitterin iyisini sürekli olarak iyi olanından bulmak güç olur.

Sadece tatli değil yanina bir içecek de şart ki bu da başka bir eleman daha demek.
Dükkan, dekor, mini firin ekipmanlara filan hiç değinmiyorum.

İşin özü sermayeniz, vaktiniz ve cesaretiniz varsa açın durmayın.
  • Amaranta ursula  (28.08.18 22:30:56) 
Mutfak işi çok disiplinli bir iştir. Her zaman en iyi performans göstermeniz gerek.
140journous cafe ile ilgili bölümünü izleyin.
İşletmecilik tarafı işlerin zorlu kendi işini kurmuş bir insan olarak söylüyorum.
Evden yapıp satarak başlayabilirsin kendine güzel bir instagram hesabı oluştur. Reklam ver.
Reklam verirken belirli bir hedef kitle seç
Yaptığın ürünün iyi olduğunu göster satarsın.
  • fasulyek  (28.08.18 22:31:14) 
İzmirde yaşamayan halimle izmirde böyle bir yer olduğunu ben bile duydum. Yeterince çabalarsan olmaması için hiçbir sebep yok. Biraz instagram reklam falan kas.

Portakallı varsa da gömmeyi isterim.
  • cay koy geliyorum  (28.08.18 22:37:26) 
Eline sağlık :)
Neden olmasın? Şöyle bir örnek anlatayım. Müdürümün eşi çok güzel tiramisu yapar. Dünyanın en güzel tiramisusunu yaptığı konusunda iddialıdır. Birkaç ay önce "tiramisu yapıp kafelere numune bıraksam mı acaba olur mu ki" fikriyle işe girişti. Önce birkaç kafeye üçer beşer numune verdi. Bazılarından sipariş aldı. Başka kafelere de numune vermeye devam etti. Kısa zamanda bayağı sipariş alır oldu. Hatta bazı yerler vişneli, limonlu vs değişik versiyonlarını istemiş, onları da yapıyor. Yemeksepeti'nden de satışı var şimdi. En son kobilere hibe veriliyor ya öyle bir şeye başvuruyorlardı. Büyüttü işi kısa zamanda yani. Sen de böyle bir denemeyle başlayabilirsin belki hemen dükkan açmaktansa. Fikir vermesi için paylaştım.
Tutarsa bir dilim isterim.
  • pati  (28.08.18 22:37:36) 
istanbul’da bu tarz yerler cafelere veriyor......
sadece kahve satan (filtre kahve, americano ve.) yerlerle konuş, ilk zamanlar tanıtım fiyatı olarak uyguna ver. satılmayanların parasını isteme......

ve mutlaka masalarına cheesecake’imizi denemek ister misiniz? flyer’ı bastır ve bırak......

son olarak instagram sayfası aç......
  • 2 tostos turan  (28.08.18 23:14:28) 
Instagram dan yürü
Böylece batmazsın. Gelirin daha çok olur

  • bana her yer cehennem  (28.08.18 23:42:18 ~ 30.08.18 22:42:06) 
yanında iyi çay ve kahve de verirsen neden olmasın


  • yuto  (29.08.18 02:07:11) 
üniversiteli gençlerin takıldığı mekanlara yakın yere işini kurarsan iş yürüyebilir ama kayseri gibi bir yerde cheesecake'in tutabileceğini pek zannetmiyorum.

izmir konusuna gelirsek, bu tür dükkanlar yada cafeler alsancak'ın en merkezi konumlarında bulunan yerler. genelde "dış"ları oldukça janjanlı ve şirindir. instagramdan da reklamlarını çok iyi yapıyorlar. hatta medya ajansları ile çalıştıklarını duymuştum. izmirde çok fazla instagram üzerinden mekan gezen blogger olduğu için çok fazla kişiye ulaşarak bu tür yerlerin reklamlarını çok iyi yapıyorlar. Kayseride böyle insanlar var mı? instagram reklamlarına çok para gömmeniz ve elinizin açık olması lazım. sonra gerisi gelecektir.
  • false pretension  (29.08.18 02:19:32) 
öncelikle hali hazırda olan bir mekana cheesecake satmak için anlaş. bak bakalım müşteri dönüşleri ne oluyor, siparişleri yetiştirebiliyor musun, aynı kaliteyi tutturabiliyor musun? baktın iş güzel gidiyor kendi yerini açarsın.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (29.08.18 03:44:34 ~ 03:45:00) 
Istanbul falan olsa tutardi ama kayseriyi bilemedim. Sonucta anadolu sehri. Universitesi var gerci ama kayseri diyince hamur isini guzel yapabilen insanlar geliyor aklima. Bu sebeple iyi dusunmek lazim. Kac kisi talep eder yeni tatlari?
Instagramdan baslamak en risksizi. Kentteki tadim festivalleri/ okullarin bahar senliklerine vs katilip kendinizi tanitabilirsiniz. Babyshower cilginligi veya internette butik kurabiye/yilbasi kurabiyesi vs temali hesaplar gibi calisabilirsiniz. Cafe acmak en son olacak is.

  • nax  (29.08.18 10:51:28) 
Asil Kayseri'de sahane cheeesecake yapan biryer olmadigi icin bu isin tutabilecegini düsünen bir ben miyim :D

Üniversiteye yakin kafelere numune birak, instagram'dan falan da kendi reklamini yaparsin.
Ufak Tefek Cinayetler dizisini izleyen ev kadinlari bile senin müsteri profilin olabilir :)
  • chitosan  (29.08.18 11:04:27) 
anam ne kadar ilgi görmüş :)

cafe tarzı bir yer düşünmüyorum zaten. 140journos un videosunu izlemiştim, bulunduğum semtte de dikiş tutturamayan onlarca cafenin batışına şahit olduğum için cafe olayına uzağım yazımda da belirttiğim gibi. instagram fikri oldukça mantıklı görünüyor. kayseri eski kayseri değil, son 2-3 yılda cafe vs konusunda korkunc bir patlama yaşıyor. evet bir izmir değil ama hani kayseri=yozgat diyemeyiz en azından. güveniyorum mantıkafalara :) işe girer de tutturursam herkese benden frambuazlı :) değerli fikirleriniz için çok tenks, bu kadar pozitif bir tepki beklemiyordum açıkçası
  • fatihdr  (30.08.18 22:23:52) 
En fazla batarsin, daha kotusu olmaz. Dunyaya bir kere geliyorsun, dal.


  • stavro  (30.08.18 22:26:09) 
bence kesinlikle kafelere ver. hatta önce böyle yap, tutup tutmadığına göre, kayseri'de bir çiskek rüzgarı estirirsen dükkan da açarsın. sırf çiskek yemeye giden insanı istanbul'da bile zor bulacağını düşünüyorum ya, neyse.


  • Bruce  (30.08.18 22:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.