[]

ya bu 25 liralık kampanyaları yapmaktan utanmıyor mu bankalar/kitapçılar?

büyük puntolarla yazıyorlar bir de "%50 İNDİRİM". içine girip bi okuyorsun tek seferde bu kartla alışveriş yaparsan 5 gün sonra (tek seferde 25 tl) geri iade alıyorsun.
aklını mı yedi bu insanlar? eskiden de olurdu ama mesela enpara'nın babil.com ile anlaşmasını hatırlıyorum, 200 liraya kadar kitap alınca 100 tl iade edliyordu. neden azaldı bu indirimler ve neden böyle devam ediyor?

örnek:
www.kitapyurdu.com

 
Seka 2005'te kapandı, Türkiye'de kağıt üretimi yok. Kurun durumundan dolayı kağıt fiyatları artmış oldu. Bu yüzden yayınevleri çok zor durumda. Kapananlar da var içlerinde. Ne kadar direnseler de müşteriye yansıyor yaşadıkları zorluklar.


  • sparky  (28.08.18 19:05:53) 
@sparky, bunun konuyla alakası yok. seka zaten kaliteli kağıt üretmiyordu, üretiyor olsaydı bile kur artışından etkilenecekti (ham madde ithalatı yapıyor olacağı için). günlerdir aynı ezberleri görmekten bıktım. doğal kaynaklardan gelen bir avantaj yoksa devletin bir şey üretmesi avantaj değil dezavantajdır.


  • lucky strike  (28.08.18 19:59:20) 
aynı ezberleri görmekten bıktım diyosun, ondan sonra kur artışından etkilenecekti yazmışsın. kitapçılar da haliyle etkilenmişler muhteşem ekonomimizden ve bunu da çeşitli şekillerde bize yansıtıyorlar işte. hangi kısmı oturmuyor tam olarak? bolluk dönemleri geçmiş, itfaiyeler su veriyor.


  • del piero10  (28.08.18 21:47:47 ~ 21:50:05) 
Kitap basmak için gereken her şeyi ithal eden bir sektörün indirim yapması avantaj değil dezavantajdır. Parası olan alsın okusun, istediği köprüden geçsin. Parası olmayan da bozuk yoldan sürsün, gitsin kütüphanede okusun.

Komünist miyiz biz? Beğenmeyen yallah moskova'ya!
  • otonomo  (28.08.18 22:17:05) 
Enpara'nin 200 liraya kadar olan %50 indirimi gibi saglam kampanyalar (yanilmiyorsam Cepteteb ve Kuveyturk de yapti benzerlerini) ayagin alissin, bizi kullanmaya basla indirimleri. Zamanla musteri portfoyu arttigi icin bu tarz kampanyalarin dozunu dusurmesi normal geliyor bana.

Ayrica koftilesenler sadece kitap kampanyalari da degil. Enpara tum dijital kanallarda 50 liraya kadar %50 geri odeme kampanyasi yapiyordu gecen senelerde, az once baktim sadece Netflix ve Spotify icin 30 liraya kadara cekmisler.
  • elon  (28.08.18 22:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.