[]

Arızalı bilgisayar

Arkadaşlar merhaba,
1-2 ay önce, günlük kullanım için olduğundan özellikleri çok da yüksek olmayan bir bilgisayar aldım. İlk üç gün üç kez mavi ekran hatası verdi. Bilgisayarı sıfırlamamı söylediler, o sırada takıldı. Sıfırlama işlemini baştan başlattım oldu filan. Ufak tefek bir sürü sıkıntı yaşattı. Servise gitti, ana kartı değişmiş. Geldi ertesi gün yine mavi ekran. Daha önce yaşadığım ufak sıkıntıların bir kısmı tekrar etti, o yüzden tekrar servise gönderdim ve değişim talebinde bulundum.

Şimdi soruma geliyorum. Bugün aradılar, ana kartta problem olduğunu ve dilersem değişim yapabileceğimi, aldığım yerde aynı bilgisayardan yoksa para iadesi alabileceğimi söylediler. İade durumunda kur farkından zarara girmemem için bana şunu önerdiler:
- Ana kartı değiştirecekler.
- RAM'i 4 GB'tan 8 GB'ye çıkaracaklar.
- Garantisini 6 ay daha uzatacaklar.
- Bir hafta kadar tüm parçalarını teste tabi tutacaklar ve herhangi bir sorunla karşılaşırlarsa değişim ve iade hakkımı kullanabileceğim. Hatta 15 günlük rapor süresini 3 güne kadar düşüreceklerini söylediler.

Bu şartlarda sizce ne yapmalıyım?

 
değişim, yoksa para iadesi.

@çünkü servislere güvenmiyorum ve sıfır makine ücreti ödeyerek aldığınız cihaz sizin elinize bi ton işlemden geçmiş olarak gelecek. gerek yok bence.
  • elorelia  (28.08.18 14:01:30 ~ 14:13:48) 
Durumu anlamak adına nedenini de öğrenebilir miyim acaba?


  • gseyrek  (28.08.18 14:06:30) 
Rami farklı bir marka ya da model ile değiştirmelerini rica et, anakart ve ram uyumsuzluğu da olabilir gibi.

Para iadesi aldığınızda o parayla işinizi görecek bir bilgisayar alamıyorsanız (kur farkı) teklifleri mantıklı.
  • John Bloor  (28.08.18 14:18:02) 
anakart değişti dediklerinde eski anakartını aldın mı ? Eğer hayırsa en iyi ihtimalle senin anakartı birisine, birisininkini de senin bilgisayara taktılar. Hatta değişmemiş bile olabilir.

Mavi ekranda aldığın hata kodu önemli. Sıkıntı ram'de mi, harddiskte mi, ekran kartında mı bunu ayırt etmeni sağlar. Basit bir google aramasıyla sıkıntıyı aşağı yukarı kendin bile bulabilirsin.

Hala düzen tutturamıyorlarsa para iadesi al, zarar etmeyeceğim diye bir çöp kullanmak mantıklı değil, zararın neresinden dönsen kardır.
  • kimlanbu  (28.08.18 15:32:53) 
Unexpected storage exception
Thread stuck in device driver

Bu ikisi denk geldiklerim, ne yazdığını görmediklerim de oldu. Aldığım yerle konuştum, oradakiler de yenisini almamı önerdiler. Bilgisayar şu an 1000 lira daha pahalı o yüzden değişim isteyeceğim. Ellerinde 10 tane varmış, olmazsa getirttiririz dediler. Yani büyük ihtimalle sorunum çözülmüş olacak.

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.
  • gseyrek  (28.08.18 16:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.