[]

ambulans çağırmalı mıyız?

arkadaşımın annesi bi takım sağlık sorunları yaşıyomuş bikaç gündür. akşamları ağlamaya başlayıp sonra susuyomuş, kitlenip gözleri yukarı doğru gidiyomuş. Bayılmış gibi ağırlaşıp hiç tepki vermiyomuş. Eşi tokat falan atmış kendine getirmek için ama hiçbi refleks vermiyomuş, inleme falan başlıyomuş yatınca. dili falan geriye kaçıyomuş bazen o yüzden yan yatırıyolarmış. bunlar aralıksız sürekli yaşanmıyor tabii ama belirli aralıklarla oluyomuş. hastaneye gitmeyi hiçbi şekilde kabul etmiyomuş. ambulans falan çağrılsa sakinleştirici yapılarak zorla götürülür mü? ne yapmamız lazım bu durumda?




 
Evet çağırın.


  • xdenizx  (28.08.18 12:59:48) 
ambulansla zorla da olsa götürülüp tedavi altında alınmalı bence de. durumu kendi karar verecek durumda değil gibi. çok geçmiş olsun.


  • hushhush  (28.08.18 13:10:27 ~ 13:15:41) 
Epilepsi nöbeti gibi geldi bana.

Çağırın +1
  • himmet dayi  (28.08.18 13:16:16) 
Esim 112 personeli. Hiçbir hasta rizasi haricinde zorla ambulansa alinamaz. Yoksa polis yelegi ile adam kacirilan ulkemizde herkes herkesi kacirir. Kimseye zorla saglik hizmeti de verilemez (asilama haric).

Bu dedigim psikiyatrik vakalar disinda. Psikiyatrik vakalarda polis yardimiyla ambulansa alinir.

Arkadasinizin annesi sahsi araçla hastaneye goturulebilecek seyler yasiyor. 112'yi gereksiz meşgul etmesinler. Kriz aninda degil, normal bir anda yasadiklari anlatilip, ikna edilip poliklinige götürülmesi gerekiyir bu hastanin.

Ha kriz anında dil kacmasi yüzünden solunum durursa falan tabii ki 112'yi arasinlar. O esnada hastada bilinc de olmaz, reddedemez de zaten. Ki bu acil vakadır.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (28.08.18 13:49:53) 
Belli aralıklarla olan birşey için ambulans çağırılmaz. Anlık gelişen solunum ve kalp durması sonucunda çağırabilirsiniz. Bahsettiğinize göre hastanız sadece sinir krizleri geçiriyor. Bunun tedavisi psikiyatri polikliniğinde. Acil'de ve ya ambulansta değil. Hastanızı polikliniğe götürmeniz gerekiyor. Acil'de herhangi bir tedavi uygulanmaz.

112 ambulansları hiçbir hastayı zorla götüremez. Aynı şekilde 18 yaşını geçmiş kişileri kaymakamlık yazısı olmadan poliste zorla alamaz. Hastanızı kendiniz ikna edip psikiyatri polikliğine götüreceksiniz.
  • 112 hayat kurtarır  (28.08.18 15:48:31) 
durdukları kabahat


  • jamswety  (28.08.18 17:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.