[]

3D printed silahlar

Printed nasıl çevrilir bilmiyorum burada. Baskılı mı?

Bu silahlar nasıl basılıyor? Tespit edilemiyormuş, metalsiz nasıl mermi atıyor ki? Mantığı, çalışma prensibi ne bunların? Mermisi de mi baskı?


 
olabilitesi var ama kullanılabilitesi yok.

anca filamentinde çelik vari alaşımlar olacak ki, silah ateşlendiğinde silah çatlamasın, ortaya çıkan ısıdan erimesin....

belki üstüne düşülse tek seferlik olabilir ama kaç tanesinde tek seferde hedefi vurma, kaç mt uzağa gitme gibi parametrelerinde tutarlılık gösterecek allah bilir.
  • qobel  (28.08.18 08:33:11) 
anca arbalet yapabilirler.
ateşli silah yapamazlar.

  • teritori  (28.08.18 08:49:40) 
Silahın parçaları var. bunların çizim halini sana gönderiyorlar, parçaları yazıcıda sen basıp, silahı birleştiriyorsun. Kurşun, normal kurşun.

Bu konuda ciddi aşama kaydeden bir projenin videosunu seyretmiştim. Adam MPT-76 tarzı bir tüfekle, yüzlerce mermi sıkıyordu. Ancak ne derece doğru, bilmiyorum.

Bunun yanında direk silah görünümünde olmayan, plastikten, sadece bir kaç sıkımlık suikast silahları da yapılabilir. Şuna benzer şeyler:

i.dailymail.co.uk


.
  • kartallar yuksek ucar  (28.08.18 08:55:47 ~ 08:57:33) 
Metal olmadan ancak ana gövdeyi üretip, diğer metal parçaları da hazır alıp toplayabilirsin.

Sürgü, kapak, namlu, iğne ve yaylar metal olmak zorunda. Zaten bu saydıklarım ABD'de çerez gibi satılıyor ve insanlar silahlarını (özellikle glock) modifiye ediyorlar.

ABD'de yeni bir kanun çıktı, aslında kanun değil de dava edilen bir konuya verilen karar emsal oldu da olabilir.

İnsanlar kendi evinde kendi silahlarını üretebiliyorlar artık, ticari olmamak kaydıyla. Yani aşağı yukarı böyle bir şey, bunu her duyan haberci farklı farklı haber uydurup yazıyor canı sıkıldıkça.
  • John Bloor  (28.08.18 10:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.