[]

Üniversiteye Girmeye Karar Verdim Ne Okusam?

Değerli, kültürlü, ufku geniş, ileri görüşlü duyuru members bu yıl geçti gerçi ama seneye kısmetse üniversiteye gireyim bir bölüm daha bitireyim diyorum. Açıköğretim okuyacağım hali hazırda işletme mezunuyum. kendi bölümümle alakalı bölümler tercih edeceğim tek tercih yapmayı düşünüyorum ama henüz karar vermiş verebilmiş değilim fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum. ilerisi için iş imkanları çok geniş veya geleceğin mesleği olacak bölümler olabilir.

Birde şöle bişi var yanılmıyorsam ortak dersler filan varsa onları aldığımız için 2.-3. sınıftan filan başlayabiliyorduk eskiden hala aynı olay devam ediyordur diye düşünüyorum, düşünmeye devam edeyim mi?

Evet bu bilgiler ışığında ne okusam??

Not: Bölüm tavsiye(leri)nizi nedenleriyle yazabilirseniz şukela olacaktır.

@kedi olmus gidiyorsun; kardeş bende düşündüm onu ilk olarak ama devam zorunluluğu olduğu için sıkıntı olacak diye buna yöneldim ama aklımda o iş onuda yapıcam inş.

@knorbulyon; zaten 7 yıldır çalışıyorum gelişim/tcrübe anlamında yapılması gerekenleri yapıyorum bu konuyuda onlara ek olarak düşünmüştüm.

@cosmicstring; güzel fikir teşekkür ederim. eğer düşündüğün dil kurs vb birşey ise onuda ayrıca yapabilirim A.Ö.F. de okumama engel değil yada okumam dil öğrenmeme engel değil sanırım. birde maddi durum şükür ama üni. ye yüksek lisans için o kadar para bayılacak kadar değil malesef. devlet-vakıf üniversitelerinde de devam mecburi o konuda çok esneyeceklerini sanmıyorum ki yeri geliyor ay da 3 hafta şehir dışına çıkıyorum.

@gyroscope; dil okumak konusunda yine devam zorunluluğundan yana sıkıntılar olacağını düşünüyorum ayrıca üniversiteler dil bölümüne öğrenci alırken emin olmamakla birlikte sanırım o dilin sınav puanına göre filan öğrenci alıyorlar. çince filan bilmeden girilebililiyormu ilgili bölüme?

 
madem üniversite mezunusun kendine yakın bulduğun bir alanda yüksek lisans yapmak da düşünülebilir bence. hem öyle olunca daha çabuk mezun olursun gibi geldi bana. tabi yine de şahsi fikrin.. he ama açık öğretim demişsin o durumda benim tavsiyem uygun olmuyor pek sanırsam.


  • kedi olmus gidiyorsun  (08.03.10 10:41:34 ~ 10:42:44) 
madem okudunuz artık kendinizi daha çok iş anlamında geliştirmeyi denemelisiniz


  • knorbulyon  (08.03.10 10:57:54) 
Açık Öğretim'in size veya cv'nize kaydadeğer bir şey katacağını düşünmüyorum. Maddi durumunuz uygunsa tezsiz yüksek lisans programlarına bakmanızı tavsiye ederim. Devam zorunluluğu konusunda daha esnektirler.

Bir fikir daha: Çince gibi, ticaretin çok yapıldığı bir ülkenin dilini öğrenin a.ö.f. okuyanacağınıza. Daha çok işinize yarar.

Not: Evet, dil kursunu kastetmiştim. AÖF vakit kaybı olur. Ona harcayacağınız zamanı yabancı dile ayırmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • sourlemonade  (08.03.10 11:26:23 ~ 12:11:45) 
Benim de önerim dil okumanız olur.

Çok kişi tarafından konuşulan İngilizce ya da Almanca değil de Çince, Korece, İtalyanca, Japonca gibi bir dili öğrenmenin a.ö.f bitirmekten daha yaralı olacağı kanaatindeyim.

Karar sizin.
  • gyroscope  (08.03.10 11:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.