[]

kedimiz bize küstü, artık mırlamıyor

bayramda 5 gün iki kedimizi (anne-kız) yalnız bırakıp memlekete gittik. daha önce maksimum 3 gün yalnız kaldıkları olmuştu, daha uzun bırakmamız gerektiğinde mutlaka bi arkadaşımız eve uğruyordu, bu defa kimseyi bulamadık. sularını mamalarını bol bol bırakıp gittik..
geldiğimizde ikisi de biraz ürkekti, yanımıza yavaş yavaş geldiler bol bol sevdik. şimdi eski düzende pek değişiklik yok gelip bacağımıza sürtünüyorlar, yanımızda takılıyorlar ama bir tanesi (anne olan, ki daha alıngan mizaçlı olan aynı zamanda), sevdiğimde mırlamıyor, önceden daha elim ona yaklaşırken motoru çalıştırırdı. diğerinde hiç sorun yok, aynı sevecen,hemen affetti bizi.
sanırım hala kırgın ve üzgün. nasıl düzeltiriz aramızı?


 
ödül maması ver köpeğin olur. daha 1 gün olmuş hem, kedinin kalbine giden yol midesinden geçer.


  • Bruce  (28.08.18 00:26:23 ~ 00:26:34) 
diğerini yaş mamayla kazandık geri ama küskün olan kuru mamasından başka hiçbir şeyi asla ağzına koymuyor..


  • ozgur bir kusun hatirati  (28.08.18 00:29:13) 
normalde vermediğiniz bir şey verin, bayıldığı ama yasak olan bir şey yok mu? benim uzun süre uzak kaldığım sıpa değil sevdirmek saldırıyordu bile küsünce, durup dururken atlıyordu üstüne histeri krizi geçirir gibi; tavukla normale döndürüyordum. neyi çok sevdiğini biliyor olman lazım, yeterince ilgisini çekersen unutur.


  • Bruce  (28.08.18 00:37:50 ~ 00:38:02) 
mamasından başka bir şey yemiyor. huyu değişik biraz normalde de çok alıngandır zaten dışarı çıkıcağımız zaman sırtını kapıya dönüp oturur seslenince bakmaz mesela, ya da onun duyabilceği bir mesafede onunla ilgili olumsuz bir şey konuşuluyorsa küser yüz vermez bir süre. yaş mama ve ödül maması yemiyor dediğim gibi zaten..


  • ozgur bir kusun hatirati  (28.08.18 00:48:10) 
o halde dikkatini çekecek başka bir şey bulabilirsin, lazer görmediyse hiç onunla oynamak gibi ya da değişik tüylü bir oyuncak; belki etki eder. olmadı zaman içinde düzelecektir, küstü ve bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı durumu duymadım ben hiç.


  • Bruce  (28.08.18 00:51:54) 
4 yaşında ve 4 yıldır hiç böyle küstüğü olmamıştı çok dokundu, umarım hemen düzelir..


  • ozgur bir kusun hatirati  (28.08.18 00:53:49) 
sizdeki yine sadece küsüyormuş.
bizdeki hem mırmırlamıyı kesiyor hem de biz geldikten sonra sağa sola yatağa yorgana işiyor. :)

  • oz suser  (28.08.18 09:15:18) 
Çok normal, trip atıyor. Kediler tripli hayvanlar. Birkaç gün sonra düzelir. Bu arada size kezbanlar gibi köpek çekecek, siz de suyuna gideceksiniz. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sizinki yine iyiymiş. Çişini -kakasını oraya buraya yapanlar, gözünün içine baka baka bardak vs. kıranlar var ...


  • SiyamkedisiZorro  (28.08.18 10:52:30) 
Kediler 1 günden fazla küsmez. Küsemez. Tabiatlarında yok. En fazla depresyona girebilir ama ilgiyle hemen aşılır o problem.


  • beyteper canavari  (31.08.18 20:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.