[]

Bahçedeki Palmiye

Selamlar,

Yeni bir eve taşınacağız, bahçemizde dev gövdeli güzel bir palmiye var. Bugün bahçede tadilat yaparken yan komşu ve onun yanındaki komşuyla denk geldik. Sohbet muhabbet derken konu palmiyey geldi. Bu arkadaşlar palmiyenin çok çöp çıkarttığını, sürekli yaprak döktüğünü, boyu çok uzun olduğu için bakımının ve budamasının zor olduğunu, bahçeyi mahfettiğini söyleyip "sizin için de uygunsa kesebilir miyiz"e getirdiler lafı.

Ben ağacın kesilmesine kesinlikle karşıyım ama şunu anlamadım, Palmiye neden bu kadar rahatsız ediyor bu komşuları, dikenli yaprakları kopup bahçeye mi düşüyor, başka ne gibi sıkıntıları var bu palmiyenin?

 
Öncelikle botanikçi veya plant scientist değilim. Sadece çok palmiyeli bir yerde yaşayan biri olarak cevaplıyorum.

Bazen dökülen dalları, gövde parçaları düştüğü yerde -tabi hemen kaldırılmazsa- çimlerin veya diğer bitkilerin oluşumunu engelleyebilir. Aynı zamanda yanındaki dibindeki canlıların üzerine güneş düşmesini engelleyebilir. Fakat bu asla kesilmesi için sebep değildir. Sizin yerinizde olsam asla kestirmezdim. Mesela bizim yazlığın bahçesindeki palmiyeler olmazsa o evde oturulamaz çünkü sabah sıcağını vs gölgesiyle yaşanabilir kılıyor. Tabi çok uzadıkça bakımı için uzman yardımı almanız gerekecek -10 metrelik palmiyeler mesela- o da 2 senede bir.
  • bahcemaruf  (27.08.18 21:50:30) 
çağır hocam belediyeyi taşısın bir yere. bizim komşuda da vardı söktürdüler.


  • qobel  (27.08.18 22:24:08) 
turk insani ne kustah yahu. keser misiniz bile dememisler, neredeyse kesecegiz haberiniz olsun olmus yuh. igrendim bir kez daha. yarin bir gun kopeginiz havliyordu oldurduk sorun olmaz herhalde falan der bunlar.


  • hot potato  (27.08.18 22:30:51 ~ 22:32:40) 
Budanmasi icin belediye yardimci olabiliyor ucretsiz olarak, belki bilmiyorlardir.


  • red g  (27.08.18 23:23:53) 
Metro, Koçtaş gibi büyük marketlerde çok büyük saksılar var. 100 liraya falan satılıyor. İçine 90 kiloluk bir adam fetus şeklinde sığar. Ağacı ona ekin. Yeni evde balkonunuza götürün.


  • Traveller  (27.08.18 23:25:40) 
Birakin kalsin, ne guzel palmiye <3

Biizm yazlikta var dev gibi, hic kimseden bir sikayet duymadim.
  • kuehles blondes  (28.08.18 01:03:16) 
Palmiye değil hurmadır o^^ belediye yardımcı olur budamaya ücretsiz fakaat... düşen yapraklar asidik sıvı barındırdığı için düştüğü yerdeki çimleri ve diğer bitkileri öldürüyor. Bu yüzden bizde pek sevilmez. Halbuki ger altına bir ağ olsun bitsin. Bir balıkçıya gidip ağ alabilirsiniz.


  • Tears of Devil  (28.08.18 09:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.