[]

Spordan sonra yorgunluk

Bunu daha önce de sordum, yine sorayım dedim. O zaman doktora gitmem söylenmişti, gittim. Çok ağır spor yapmıyorum, toplamı bir saat. Arkadaşlarım spordan sonra uyanık ve enerjik olduğunu söylüyor ama ben enerjiyi geçtim, spordan sonra 3-4 saat uyumadan toparlayamıyorum. Gündüz spor yaparsam o gün iptal oluyor. Hamlama ya da kas ağrısı gibi değil, çok halsizleşiyorum ve bitkinleşiyorum.

Doktor tam kan testi yaptı, 7 tüp kan verdim. D vitamini biraz eksik çıktı, troid normal. Başka neye baktırabilirim. Ayakkabı ile ilgili olabilir mi? Nefes mi almıyorumdur doğru düzgün?


 
Sorun sende değil spor sonrası enerjik ve uyanık olan insanlarda, antrenman sonrası bırak enerjik olmayı, salonun ortasında uyuyasım geliyor benim. Yani salonda "Lay lay lom" yapmıyorsan çalışmak yerine muhabbet etmiyorsan, şeker rezervin biraz olsun azalıyorsa spor sonrası yorgun olursun, normali bu.


  • angelus  (27.08.18 15:54:53 ~ 16:01:26) 
spora yeni başladıysan belki o etkiliyordur.
iş hayatın yoğunsa onun da etkisi olabilir.
bence biraz kendini zorlaman lazım. spordan çıkıp eve gel, biraz dinlen sonra tekrar dışarı çık, biraz gez, dolaş.
  • ssssserkannnnn  (27.08.18 15:56:26) 
hocam ben sporun hakkını verdiysem ayakta bile durmak istemiyorum. gerekirse dururum ama sadece oturmak yatmak istiyorum.

spordan önce bir bardak kahve tavsiye ederim. kahve ortalama 5 saat boyunca yorgun hissini azaltır. tabiki ölçüyü abartmayın.
  • karabasun  (27.08.18 15:59:34) 
Oh, çok sevindim

Şu anda yeni başladım da, öncesinden üç yıl yapmıştım. Hiçbirinde de enerjik olmadım, banyoya zor attım kendimi. Çok sevindim, millet “Bilmemne salgılanıyor spordan, dinç olman gerek” dedi.

İş hayatım yoğun, spordan sonra da çalışmam gerekiyor genelde.

Kahve içiyorum normalde de, biraz bağımlılığ dönmeye başladı. Minik fincanda başladığım kahveyi vazo boyutuna getirmeye başlayınca kahveyi bıraktım, bağımlılığı azaltmaya çalışıyorum.
  • aychovsky  (27.08.18 16:06:33) 
Dinç tutacak bir şey salgılamıyorsun, yani zaman ilerledikçe stres hormonları salgılıyorsun onların da anlık uyarıcı etkisi olabiliyor ama sonrasında şeker hızla düştüğü için zaten enerjik hissetmen biyolojik olarak imkansız hale geliyor. Antrenmanlarda bol miktarda şeker de yandığı için, boşalalan şeker depoları nedeniyle vücut biraz tribe girebiliyor, özellikle ağırlık çalışmaları ve uzun kardiyolar sonrasında, o nedenle antrenman sonrası bir miktar karbonhidrat alıp şeker depoları tekrar doldurarak bu bitkinlik hissini belki biraz daha düşük seviyeye çekebilirsin.


  • angelus  (27.08.18 16:21:07) 
İlk başladığımda bende de çok yorgunluk oluyordu fakat zamanla daha ağır programa geçmeme rağmen bahsettiğiniz kadar aşırı yorgunluk olmadı, 1 saat 20 dakika spor yapıyorum. Ben spor sonrası maalesef uyumuyorum ama mutlaka 1-2 saat dinlenmem gerekiyor, öylece akşama daha toparlamış oluyorum. Erkeklerin yoğun iş sonrası bir de gece ağırlık çalışmaya nasıl dayanabildiklerini hiç anlayamıyorum yalnız.


  • mslny  (27.08.18 16:34:00) 
nefes alıp verme olayına dikkat edin siz yine de. belki spor yaparken yeterli kadar oksijen alamıyorsunuzdur.


  • nice tnetennba  (27.08.18 16:47:16) 
ben ağır spor yaparsam dedğiniz gibi oluyorum o yüzden sadece esneme ve germe, yoga gibi egzersizler yapıyorum ve çok enerjik oluyorum.


  • for day to break  (27.08.18 16:50:50) 
Spor rutinimi yazayim ama aletlerin adini Google'dan bakiyorum, dalga gecmeyiniz :(

Ilk 15 dakika yuruyus ya da bisiklet
Sonra leg abduction denen sey, icten ve distan. Her biri 20x3
Sonra 15x3 leg curl (Armut tipiyim, kilo bacagimda birikiyor)
Lower back extension, en baslar 15x3, sonralari 20x3
Mekik 12x3
Dambillarla 15x3 yanlara kaldir indir
15x3 dirsekten bukmeli dambil hareketi
10x3 shoulder press (pek beceremiyorum ben bunu)
12x3 pull down
15x3 push down
15 dakika bisiklet
Istiklal Marsi ve kapanis

Yeniden basladigim icin sadece yarim saatten biraz fazla yurudum ilk seferinde ama acildiktan sonra genel rutinim bu.

Genel olarak bazal metabolizma artiyor ve miskinlik uzerimden kalkiyor ama spor sonrasinda bir 3-4 saat dinlenmezsem en basitinden, o gun herhangi bir seyden verim alamiyorum, yemek isitmaya mecalim zor kaliyor. 3-4 saat dinlenirsem sikinti yok.

Yogaya bir sure gitmisligim vardi ama hem pek beceremedim ben o isi hem cok sikildim hem de ustumde cok bir etkisini de gormedim. Oryantal sinifi bile daha iyi geldi.
  • aychovsky  (27.08.18 18:04:32 ~ 18:10:28) 
Spordan en az 1-2 saat önce protein ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyor musun? Full aç karınla ağırlık kaldırmıyorsundur umarım...O da bir etken olabilir.


  • orion  (27.08.18 20:11:42) 
Şimdi aklıma geldi bundan seneler önce bir beden eğitimi öğretmeniyle yürüyüş yapmıştım. Nefesimle ilgili yürüyüş boyunca bize bazı teknikler vermişti, hayatımda yaptığım en güzel yürüyüştü. Ebru Şallı'da sürekli nefes çok önemli burda nefese çok önem veriyoruz filan der de kadının bu nefes olayını zerre takmazdım. Ama nefes bence spor boyunca çok önemli. Tabi tekniğini zerre anlamıyorum.


  • for day to break  (27.08.18 20:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.