[]

ilk iş görüşmesi

yeni mezun oldum. kariyer.net üzerinden bir yayınevine başvurmuştum ve telefonla arayıp yarın için görüşmeye davet ettiler. kurumsal bir yer değil, küçük bir ofis. bu ilk iş görüşmem olacak, açıkcası biraz hazırlıksız yakalandığım için ne giyinmem, nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum. yanımda yine de cv götürmeli miyim? cv'mde mezun olduğum okullar, hakim olduğum diller ve girdiğim sınavlar haricinde hiçbir şey yazmıyor şu an, tecrübesizim. ufak faydalı tavsiyelerinizi bekliyorum :)




 
ezdirme kendini.


  • paudi  (27.08.18 14:00:09) 
ilk iş görüşmesinde insan deneyimsizlikten dolayı çok susuyor. sonra sonra ağzını açıp pat küt girişiyor.

samimiyeti kaybetmeden kendini ezdirmemeye çalış. kariyer.net vb yerden başvurduysan cv götürmene gerek yok.

şık ve temiz elbiseler giy. duşunu makyajını vs istediğini yap. karşıdakinin geri dönüşlerine çok önem ver.
  • kablelvuku  (27.08.18 14:11:20) 
yanında cv olmasının avantajı olur, dezavantajı olmaz.

kendini karşıdaki insanın yerine koy, seni tanımaya çalışacak. Soruları karşısında kısa cevaplar verirsen seni tanıyamaz. Gereksiz konuşma ama sorduğu sorunun cevabını da mümkün olduğunca detaylı ver. Geçmişten örnek vermekten kaçınma, ufak tefek tecrübelerin olduysa yeri geldiğinde anlat.
  • PoscheN  (27.08.18 14:31:22) 
en önemlisi rahat ol. rahat olursan güzel konuşuyorsun zaten. gözlerinin içine bakarak tane tane konuş. olursa olur olmazsa başka işlere bakarız rahatlığında gidersen güzel geçer. çok önemsersen panik yapıyor insan ve konuşurken heyecanlanıyor.

bir de bu iş görüşmeleri bile tecrubelendikce daha iyi geçer.

görüşmelere gire çıka son yaptığın görüşmelerin çok daha iyi geçtiğini fark edeceksin.
  • Neill  (27.08.18 14:50:54) 
elbette ki duzgun giyin. hicbir is gorusmesine salas gidilmez. kesinlikle cv gotur.
sorulan sorulara sakin ve acik bir sekilde cevap ver kasilmadan. en cok puan kem etmekten kasilmaktan kirilir. bilmiyorsan bilmiyorum de vs.

  • hot potato  (27.08.18 17:21:58) 
Pozisyon ve kurum hakkında yeterince bilgi sahibi ol. Rahat ol, senin il ihtiyacın olduğu gibi onların da elemana ihtiyacı var. Bol şans


  • gazozailacatmauzmani  (27.08.18 17:42:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.