[]

Devam eden mahkeme ve yurt dışına çıkış? Biraz da dertleşme..

Hali hazırda devam eden bir mahkeme ve haricen kesinleşmiş olup istinaf mahkemesine itiraz edilmiş ön inceleme için atama bekleyen bir dosya var.

Kesinleşmiş olup itirazda olan 'Askeri' bir suç.

Devam eden ise 'Güveni Kötüye Kullanma'. Bununla ilgili ifade verildi, farklı bir il olmasına rağmen duruşmaya gidilmek istendi, hakimin kalemi gerek yok ifade vermişsiniz zaten dedi. 4 senedirde 3 ay 3 ay atıp duruyor mahkeme. bir sonraki duruşma 4 ay sonra. Eski duyurularımda bahsetmiştim..

Pasaport yeni nesil, adli sicil kaydı yok temiz, aranma taranma yok, tarafıma iletilen bir yurt dışı çıkış yasağı yok, iletiliyor mu bu onuda bilmiyorum.

Aile birleşimi için Hollanda Konsolosluğuna başvuru yapıldı. Atıyorum her şey tamam, oturum çıkmış, gidiyorum, havalimanında; ''hemşehrim hop nereye?'' derler mi?

uzun oldu biraz. gerçekten bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

benim için önemli. bunu düşünmekten kafayı yiyecek hale geldim son günlerde. eşimin ailesine anlatmadık hiç. eşim biliyor.

açıkçası tam olarak endişem şu, öyle bir şey olursa ailesi şunu düşünecek;

''vayy çakala bak Türkiye'den kaçmak için kızımızı kullandı, nasılda patladı''

3,5 senedir birlikteyiz. bu ay tanışma, isteme, nişan, gelecek planlaması, oturum başvurusu, benim orada ne iş yapacağım kıl tüy hepsi ayarlandı-yapıldı. hepsi iki-üç hafta içinde oldu..

yurt dışı yasağı var mı yok mu öğrenmenin görmenin bir yolu yok mu yahu? gerçi olsa bazı milletvekilleri çıkarken pasaportlarına el konulmazdı..

 
@acemi mantıklı ama yunanistan ve bulgaristan vize istiyor diye biliyorum. istanbuldayım evet.


  • kaybeden adam  (27.08.18 00:07:11) 
bir avukata danışsanız. belki o müvekkilimin yurt dışına çıkış yasağı var mıdır gibisinden bir sorgulama yapabilir. tam bilmiyorum prosedürü ama. ya da bir tanıdık ile emniyetten sordurulsa. gürcistan yapılabilir belki biraz istanbul'a ters gerçi de.


  • rosencruz  (27.08.18 00:13:31) 
@rosencruz @acemi gürcistan batum şimdilik mantıklı. çok ters ve maliyeti nedir hiç bilmiyorum ama diğer olasılıktan daha cazip gözüküyor.

başka fikri olan arkadaşlar?
  • kaybeden adam  (27.08.18 00:28:20) 
bildiğim kadarı ile hava alanına gidip oradaki polislere sorabiliyorsun yurtdışı çıkış yasağın olup olmadığını.


  • orpheus  (27.08.18 00:58:14) 
Kesinleşen karar istinafa gitmez ya. Süresi içinde temyiz edilmiştir ona. Üyeye atama bekliyorsa ohooo o karar büyük ihtimal yıl sonu çıkar. (hangi il olduğuna göre değişir tabi)
Zaten askeri suç dediğin de ya bakaya kalmaktır yada emre itaatsizliktir çok ciddi mesele değil.

2. si için de ifade verildi ise sıkıntı yok. Ama UYAP Vatandaş Portalından (e devlet şifresi ile girilebilir) son duruşma zaptına bakmak lazım neden erteleniyor.

Şimdi özet olarak bu kadar yazdım ama bu suçlardan "bi cacık" olmaz. Kafaya çok takmayın. Hele hele çıkış yasağı filan ohooooo.

Muhtemel olacak Bu dosyalara bir gün karar verilecek ( sanık olduğunuzu varsayıyorum) ceza alırsanız karar kesinleşecek muhtemel para cezası verilecek adresinize "kardeş parayı öde" yazısı gelecek filan 1-2 senesi var. Haa diyelim sen iyice abarttın parayı ödemedin bu sefer para gün hesabı hapise döner sana derler gel hapsi yat. Yine gitmedin. O zaman hakkında yakalama çıkar ilk polis kontrolünde alırlar seni. ( bak yine yurt dışı çıkış yasağı demedim ama yakalama yurt dışına çıkmana engel tabi)

Sana tavsiyem

1-Adresin Güncel Olsun (gelmesi muhtemel tebligatlar için) Sonra mahkeme vay ben yoktum vay ben taşındım dinlemez.
2- Adresinde biri olsun yoksa bile muhtara ara ara sorun bana bişey geldi mi diye kapıya ptt bişey yapıştırır ona dikkat edin. Gözünüz açık olsun.
  • infernalcadre  (27.08.18 01:03:54) 
3,5 senedir berabermişsiniz, insanlar ellerindekini ve kendilerindekileri paylaşmak için de evlenirler, eşiniz de biliyormuş durumları ve yadirgamiyor demek ki, e bu saatten sonra ailesi dese ne olur ki öyle şeyler, olası aksi bir durumda? Eşiniz açısından tamam sonuçta.

Hukuki kısmına dair bilgim yok, sadece bu kısmıyla ilgili içinizi biraz ferahlatip motive etmek istedim sizi.
  • dafaisss  (27.08.18 01:11:42) 
şimdi ortada sizin yut dışına çıkış yasağı alacağınız bir durum görünmüyor.

1- size uygulanacak herhangi bir denetimli serbestlik mutlaka tebliğ edilir. mernis adresiniz sabitse ve bi tebligat gelirse mutlaka haberim olur diyorsanız sıkıntı yok. yine de rahat edemiyorsanız;
2- yargılandığınız adliyede bulunan denetimli serbestlik bürosuna gidip rahatlıkla sorabilirsiniz. tc kimlik numaranızdan bakıp size söylerler mutlaka. bu sizin için gizli bir bilgi değil sonuçta.
  • demirr  (27.08.18 07:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.