[]

Bahçe Çiti Olarak Lambiri

Merhabalar.

Bahçeyi 1.5 metre yüksekliğinde çitle çevirmek istiyoruz. Ahşap çok pahalı, ahşap veya plastik lambiri düşündüm. Sizce mantıklı mı? Yağmur çamur güneşten etkilenir mi lambiri? Bir de plastik mi tavsiye edersiniz?


 
lambri bahçe çiti hiç duymadım. eğer mantıklı olsa kullanılırdı diye düşünüyorum.


  • teritori  (26.08.18 23:41:02) 
Plastik lambri olarak kabaca iki tür lambri var. Tavan lambrisi ve kapi lambrisi. Tavan lambrisi genis yuzeyli ve incecik olur. Cit olarak sakin kullanmayın. Kapi lambrisi ise nisbeten daha kalın ve dayanıklıdır. Ancak hepsi hurda malzemeden ve kalite gözetmeksizin üretilir. Kisa vadede olmasa bile orta vadede sararırlar ve kirilganlasirlar. Hele hele renkli olanlara hiç bulaşmayin bile. Yine de önemsiz bir alanı kapatmayi düşünüyorsanız mantıklı olabilir. Eğer kendiniz takacaksaniz bulunduğunuz bolgede lambri ureticisi veya toptancisi var mi diye internetten bakin. Onlar paket paket satıyor. Uygun fiyata alirsin. Dogramacilarda oralardan aliyor. Kesmesi, takmasi vs cok kolay.

Bu arada fiyatlarini bilmiyorum ama yesil renkli tel citler var. Eger fiyati uygun ise kullanılabilir. Icerisi görünmesin istersende yuzeyini yesil renkli top top satilan cuval beziyle kapatabilirsin.
  • nhtzmc  (27.08.18 00:17:41) 
marangoza gidip kendiniz yaptırtabilirsiniz ya da eliniz tutuyorsa ağacı temin edip(marangoz-keresteciler) kendiniz yapabilirsiniz, hazır olanı almaktansa...

ya da amaç görsellik değilse panel bahçe çit telleri var. bir de duruma göre gölgelik file çekebilirsiniz.
  • qobel  (27.08.18 08:49:45) 
1.5 metre yükseklikte plastik lambiri sıkıntı olur, götü başı oynar.

Lambiri çit olarak kullanmak için pahalı bir malzeme, gerek yok. Estetik önemli ise silinmiş 2 cm kalınlığında 8 cm genişliğinde kerestelerden alabilirsiniz, gerçi lambiriden de çok ucuz değil ama metre küpde yine 100 TL ucuzdur.

Estetik önemli değil ise inşaatlık ereste alıp onunla da yapabilirsiniz, hatta zaman ve sabrınız varsa zımpara yapar çok da iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • John Bloor  (27.08.18 09:33:01) 
sazliklardan kamis kesmek biraz emek ister ama en ucuz cozum olur herhalde. goruntuus de guzel.

nhtzm nin dedigi yesil metal kare kare cit en pratigi.
  • jimicik  (27.08.18 10:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.