[]

green screen ( yeşil perde ) efekt?

Hobi niyetine kısa film çekimi gibi evimde eğlenmek amaçlı hemde vakit geçsin diyerek efekt vs yapmak istiyorum. Netten yeterince baktım az çok yeşil perde soft box vs efekt programı nedir öğrendim. Aslında biraz gerçekçi gibi güzel kaliteli efekt yapmak istiyorum akşam 6 da evde olan insanım maalesef çocuk yok 7 kere tüp Bebek denedik esimin psikolojik olarak kafasının dağılması ve ilerdeki tedaviye ruhen hazır olması hemde eşimle biraz eğlenelim kafa dagitalim hesabı birşeyler yapmak istiyorum. Biraz abartılı olcak ama mesela ormanda beraber kosalim aslanlar pesimizden gelsin vs gibi tamam Hollywood olmasın ama paint terk de olmasın. Maksat eğlence neler yapabilirim.




 
Hocam aslanlar kaplanlar uçuk bir hedef stüdyo filan gerekir öyle görüntüyü elde etmek için. Stop motion birşeyler yapmayı deneyebilirsiniz o da uğraştırıcı olur tabi ama keyifli de...


  • Ufuk  (26.08.18 22:03:33 ~ 22:04:59) 
Yeşil perde yetmez, yeşil oda lazım size istediğiniz şey için sanırım. Yeşil Perde 2 boyutlu işlem için yeterli olsa da istediğiniz şey 3 boyutlu işleme kayacaktır.
Yapmak istediğiniz görsel efekt için bir diyemem ama hazır yoksa siz yapamazsınız onu diyebilirim.

  • atom karincanin torunu  (26.08.18 22:08:16) 
yeşil perdeyi iyi bir ışıklandırmayla statik/az hareketli şeylerde bir derece kullanabilirsin.

lakin görüntü hareketli olursa, herşeyi geçtim iyi kamera, profesyonel set, iyi ekipmanlar.

rotoscope yapmak için bile projeleri hindistana göndermen gerekir. rotoscope kısaca yeşil perde üzerinde çekien görüntülerden özellikle insanların bir tek saç teline kadar doğru bir şekilde izole edilmesi. böylece istenilen arkaplana eklenip gerçekçi görüntü elde edilebiliyor. yani bir fotoğraf karesinde bile bu işlem, fotoğraf amacına uygun, doğru ve iyi makina lens ile çekilmemişken saatler bile sürüyorken, ortalama saniyede 25 ya da 30 kare akan film şeridinde günler aylar sürer. sonuçta 30 kare fotoğraf 1 saniyelik video görüntüsü yapar(30 fps çalışırsan)

aslan kaplan diyorsan eğer o şekilde çalışacak bir pcyi bile bulabilmek zordur diye tahmin ediyorum, sanırım bi ev parası yapar günümüzde.

bunun dışında oyalanmak için fotoğraf çek, timelapse çek, onları işle, yetmedi mi after effect öğren, motion video yapabilirsin, özel efekt yapabilirsin, houdini öğrenebilirsin madem güzel şeyler istiyorsun.

www.youtube.com

her halukarda büyük masraf açacak, kamera para, go pro alsan para, yeşil perde ıvır zıvır çinde dolu var kargo parası bindi mi anasının gözü gibi oluyor. güzel bir makina da para.

öyle macbook pro ile de yapamazsın, bu pluginlerin ortak olarak çalıştığı belli başlı ekran kartları var, 2 3 tane, onlardan olmazsa çalışmaz etmez. zor yani.

after effects sırlarla dolu bir program gir youtube binlerce tutorial var ama bu işin detay ve sırlarını kimse anlatmıyor, aksine sır gibi saklıyolar, akıllara zarar bir program after effects. hiç bir plugin kullanmadan bile dehşet şeyler yapabiliyorsun. ama tabi öğrenmesi ciddi emek ve zaman istiyor. hele plugin kullanmaya başlarsan iyice kapasitesi artıyor.

şöyle düşün ilüstratör, photoshop, cinema4d ve diğer bir sürü programda çizdiğin oluşturduğun şeyleri 2 tıkla sorunsuzca ae içine atıp anime edebiliyorsun.
  • killerbee  (27.08.18 02:34:44 ~ 02:47:35) 
Evde koşu bandı varsa yeşil perdeyi arkasına koy ve üzerinde 20-30 saniye koş. Aynı uygulamayı eşin de yapsın. Sonra görüntüyü after effect programına at, ilk önce mask ile kabaca koşu bandını sil sonra effect kısmında keylight efectini ara ve yeşil perdeyi sil.

Artık ekranda sadece senin görüntün kaldığına göre ormanı ve aslanı yapalım.

İnternetten senin koşma açına göre panaromik bir orman görüntüsü bul, eğer panaromik bulamazsan normal bir fotoğraf bul ve onu photoshopta çoğalt. Sonra bu görüntü senin koşma videonun alt layerına koy. Layera tıklayıp p harfine bas ilk noktaya bir keyftame var ve koşma görüntünün sonuna gidip orman görüntüsüne ikinci keyframei var. Böylece sen sabit olarak yerinde koşacaksın ama orman hareket ettiği için sanki sen gidiyormuşsun gibi bir ilizyon oluşacak.

Sonra youtubeda lion green screen diye arat, bulduğun aslan görüntüsünü de keylight efektini atıp yeşilden kurtar, onu da koşan adamın tam arkasına yerleştir. Oldu bitti.
  • kapitalist gerilla  (27.08.18 09:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.